Majdnem négyezer diák bukott meg az idei érettségin

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdezett rá az Emminél, hogy hányan buktak meg idén az érettségin. A válaszában Rétvári Bence az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva azt írta, hogy összesen 3921-en buktak meg az érettségin az idei vizsgaidőszakában. Vagyis ennyien fejezték be úgy a középiskolai tanulmányaikat, hogy érettségi vizsgáinak eredményéről kizárólag törzslapkivonatot kaptak, érettségi bizonyítványt nem.

Hozzátette, hogy ebben a vizsgaidőszakban összesen 67 015 vizsgázó szerzett érettségi bizonyítványt, vagyis nagyjából az összes vizsgázó 5,5 százalékát teszik ki azok, akik megbuktak.

Rétvári szerint ezzel a korábbi évekhez képest csökkent a sikertelen érettségik aránya, hiszen a tavalyi év tavaszi vizsgaidőszakában az összes vizsgázó 6,3 százalékának, a 2014/2015 . tanév május-júniusi vizsgaidőszakában pedig az összes vizsgázó 7,4 százalékának lett eredménytelen az érettségi vizsgája, vagyis nem szereztek érettségi bizonyítványt. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.