Majdnem négyezer diák bukott meg az idei érettségin

2017 szeptember 8., péntek 13:18
129

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdezett rá az Emminél, hogy hányan buktak meg idén az érettségin. A válaszában Rétvári Bence az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva azt írta, hogy összesen 3921-en buktak meg az érettségin az idei vizsgaidőszakában. Vagyis ennyien fejezték be úgy a középiskolai tanulmányaikat, hogy érettségi vizsgáinak eredményéről kizárólag törzslapkivonatot kaptak, érettségi bizonyítványt nem.

Hozzátette, hogy ebben a vizsgaidőszakban összesen 67 015 vizsgázó szerzett érettségi bizonyítványt, vagyis nagyjából az összes vizsgázó 5,5 százalékát teszik ki azok, akik megbuktak.

Rétvári szerint ezzel a korábbi évekhez képest csökkent a sikertelen érettségik aránya, hiszen a tavalyi év tavaszi vizsgaidőszakában az összes vizsgázó 6,3 százalékának, a 2014/2015 . tanév május-júniusi vizsgaidőszakában pedig az összes vizsgázó 7,4 százalékának lett eredménytelen az érettségi vizsgája, vagyis nem szereztek érettségi bizonyítványt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt