Majdnem négyezer diák bukott meg az idei érettségin

oktatás
2017 szeptember 08., 13:18
comments 128

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdezett rá az Emminél, hogy hányan buktak meg idén az érettségin. A válaszában Rétvári Bence az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva azt írta, hogy összesen 3921-en buktak meg az érettségin az idei vizsgaidőszakában. Vagyis ennyien fejezték be úgy a középiskolai tanulmányaikat, hogy érettségi vizsgáinak eredményéről kizárólag törzslapkivonatot kaptak, érettségi bizonyítványt nem.

Hozzátette, hogy ebben a vizsgaidőszakban összesen 67 015 vizsgázó szerzett érettségi bizonyítványt, vagyis nagyjából az összes vizsgázó 5,5 százalékát teszik ki azok, akik megbuktak.

Rétvári szerint ezzel a korábbi évekhez képest csökkent a sikertelen érettségik aránya, hiszen a tavalyi év tavaszi vizsgaidőszakában az összes vizsgázó 6,3 százalékának, a 2014/2015 . tanév május-júniusi vizsgaidőszakában pedig az összes vizsgázó 7,4 százalékának lett eredménytelen az érettségi vizsgája, vagyis nem szereztek érettségi bizonyítványt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.