Majdnem négyezer diák bukott meg az idei érettségin

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdezett rá az Emminél, hogy hányan buktak meg idén az érettségin. A válaszában Rétvári Bence az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva azt írta, hogy összesen 3921-en buktak meg az érettségin az idei vizsgaidőszakában. Vagyis ennyien fejezték be úgy a középiskolai tanulmányaikat, hogy érettségi vizsgáinak eredményéről kizárólag törzslapkivonatot kaptak, érettségi bizonyítványt nem.

Hozzátette, hogy ebben a vizsgaidőszakban összesen 67 015 vizsgázó szerzett érettségi bizonyítványt, vagyis nagyjából az összes vizsgázó 5,5 százalékát teszik ki azok, akik megbuktak.

Rétvári szerint ezzel a korábbi évekhez képest csökkent a sikertelen érettségik aránya, hiszen a tavalyi év tavaszi vizsgaidőszakában az összes vizsgázó 6,3 százalékának, a 2014/2015 . tanév május-júniusi vizsgaidőszakában pedig az összes vizsgázó 7,4 százalékának lett eredménytelen az érettségi vizsgája, vagyis nem szereztek érettségi bizonyítványt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.