Nagy államtitkár elárulta, hogy melyik ágazatot támogatja a legjobban az állam

"Nincs ma Magyarországon olyan ágazat, amelyet a kormány ekkora dotációval támogatna, tartana piacon és versenyképes helyzetben" - mondta pénteken Ófehértón Nagy István, földművelésügyi államtitkár.

A dohánytermesztésre gondolt.

Nagy a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetsége rendezvényén szólalt fel.

Emlékeztetett, hogy hektáronként akár 1 millió forint támogatást is kaphatnak a dohánytermelők.

Mint mondta, ezt azért teszi meg a kormány, mert Magyarországnak keleti térségében "végtelenül fontos" értelmes célhoz és munkához juttatni az itt élő embereket.

A közmunkásokat kellene rávenni a mezőgazdasági munkára

"Az egész ágazat, illetve a zöldség- és gyümölcstermesztési szektor fő kulcsa az, hogy azt a munkaerő-potenciált, ami jelenleg a közmunkaprogramban rejlik, hogyan tudjuk piaci körülmények között, a mezőgazdasági vagy az agrárszektor számára használhatóvá tenni" - mondta. Emlékeztetett, a kabinet több olyan törvénymódosítást hajtott végre, amelyek lehetővé teszik a közmunkaprogramból az átjárhatóságot a piaci körülmények közé, azaz át lehet irányítani közmunkásokat szezonális munkákra. 

Ez viszont "rázós, nem akar működni", mindenki elkövet mindent azért, hogy ő erre alkalmatlan legyen, mert ez csak szezonális munka - vélekedett Nagy István, hozzátéve, hogy ezért van szükség az egész éven át tartó munkalehetőség biztosítására.

"Azon gondolkodjunk, hogyan tud a magyar kormány a termelők partnere lenni abban, hogy éves szinten tudjanak munkabért biztosítani a családi gazdaságokban és üzemekben dolgozó olyan munkavállalóknak, akiknek munkájára hosszú távon lehet számítani" - fogalmazott. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.