Csepreghy: Hadházy Ákos egy tudatlan gazember

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és parlamenti képviselőjeFotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az LMP társelnöke még csütörtökön tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a koraszülött gyerekek családjával foglalkozó Korábban Érkeztem Alapítvány, aminek kuratóriumi tagja Lázár János felesége, a nyáron 1,2 milliárd forintos uniós támogatásban részesült. A politikus kikérte a projekt dokumentációt, és arról beszélt, hogy az bűzlik a lopástól, 

Farkas Flórián-szintű korrupcióról beszélt,

mert olyan pénzek tűnnek el, amiket kiszolgáltatott embereknek szánnak. "Gazemberséget, bizarr, elképesztő költéseket" emlegetett. 

Példaként említette a mentorházakra elkülönített forrást, ahol a projekt 30 hónapos időtartamára a három ingatlan bérlésére 80 millió forintot fognak elkölteni. Vagyis egy mentorház havi bérleti díja 888 ezer forint, amit Hadházy a gyulai ingatlanpiaci helyzet ismeretében túlzásnak tart. Jogi tanácsadásra 50 millió forint megy majd el, és 53 millióért készül el a mentorprogram módszertana, aminek összeállításánál 1024 munkaórával számolnak, vagyis egy munkaóra több mint 50 ezer forintra jön ki. A mentorhálózat három koordinátora és a szakmai asszisztens munkadíja összesen 176 millió forint, amely havi egymillió forint körüli fizetésre is elég lehet a program időtartama alatt. Kutatásokra és marketing kiadásokra 507 millió forintot, a projekt költségvetésének 42 százalékát szánják.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkáraFotó: Halász Júlia/444.hu

Az alapítvány egyeztetést hívott össze Szegeden az ügyről, ahol elhangzottak szakmai érvek,  Szabó Miklós, a MagyarPerinatológiai Társaság elnöke és Bereczki Csaba, a szegedi gyermekklinika vezetője is beszélt, de a főszerep a személyeskedésé volt. Hadházy tartotta magát ahhoz, hogy a cél nemes, de ez a projekt "nem a megoldást segíti", a cél az, hogy a források valóban a traumatizált családokat segítsék. 

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tudatlannak és gazembernek nevezte Hadházyt, amiért szerinte "úgy támadott meg kizárólag politikai haszonszerzés miatt egy kiemelten fontos feladatot végző alapítványt, hogy annak működéséről és az általa kétségbe vont pályázatról valójában fogalma sincs". Az államtitkár bocsánatkérésre szólította fel Hadházyt, aki ezt megtagadta. (MTI) 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.