Ferenc pápa a nők elleni erőszak miatt emelt szót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Daniel Garzon/Anadolu Agency

Több mint harminc éve, 1986 óta nem járt pápa Kolumbiában, egészen a mai napig, amikor Ferenc pápa megkezdte ötnapos körútját az országban, hogy kifejezze támogatását a kolumbiai békemegállapodás mellett.

Első állomásán, Villavicencio városában az egyházvezető a nőkkel szembeni erőszakra, a nők megbecsülésének fontosságára hívta fel a figyelmet. 

Ferenc pápa szerint "meg kell fékezni a nőkkel szembeni verbális és fizikális erőszakot", több tiszteletet kell adni a nőknek, a világnak le kell vetkőznie "a még mindig túlzottan patriarchális és a sovinisztikus szokásait".  Emlékeztetett arra is, hogy a Biblia ünnepli a nőket, akik erősek és befolyásosak. 

Nagy sikere volt a BBC szerint, többször meg kellett szakítania beszédét a nagy ováció miatt.

Juan Manuel Santos szerdán azt nyilatkozta, a pápa látogatása sokat segíthet az ország újraegyesítésében. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.