Ferenc pápa a nők elleni erőszak miatt emelt szót

Fotó: Daniel Garzon/Anadolu Agency

Több mint harminc éve, 1986 óta nem járt pápa Kolumbiában, egészen a mai napig, amikor Ferenc pápa megkezdte ötnapos körútját az országban, hogy kifejezze támogatását a kolumbiai békemegállapodás mellett.

Első állomásán, Villavicencio városában az egyházvezető a nőkkel szembeni erőszakra, a nők megbecsülésének fontosságára hívta fel a figyelmet. 

Ferenc pápa szerint "meg kell fékezni a nőkkel szembeni verbális és fizikális erőszakot", több tiszteletet kell adni a nőknek, a világnak le kell vetkőznie "a még mindig túlzottan patriarchális és a sovinisztikus szokásait".  Emlékeztetett arra is, hogy a Biblia ünnepli a nőket, akik erősek és befolyásosak. 

Nagy sikere volt a BBC szerint, többször meg kellett szakítania beszédét a nagy ováció miatt.

Juan Manuel Santos szerdán azt nyilatkozta, a pápa látogatása sokat segíthet az ország újraegyesítésében. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.