Lám, ilyen is van: ez egy teljesen korrekt őszi nap lesz

2017 szeptember 9., szombat 5:14
56

Lehet ezt így is. 

Nem kell tiszta dühvel nekiesni a faleveleknek, hogy aztán karácsonyra írmagjuk se maradjon, és teljes erdők álljanak dermedt kopaszságban. 

Nem kell a globális óriások, például a Nap, vagy a háttérből mindenkit rászedő forgástengely kénye-kedve szerint nyirkos szeleket vágni az arcunkba. Legyünk már olyanok, mint vagyunk, csak magunknak feleljünk meg!

Nem kell évről éve betelepíteni az országba a telet, hogy aztán a karakterünktől teljesen idegen évszakot a kormánynak egészen elképesztő munkával kelljen visszavernie, és külső segítség nélkül biztosítsa előbb a tavasz, majd a nyár beköszöntét.

Lehet ezt így is, korrektül, mérsékelten is. 

Egy korrekt őszi nap. Fotó: MARTIN SCHUTT/dpa Picture-Alliance/AFP

Soha nem fogok így sem egyetérteni veled, te meleg őszi nap. Pláne nem leszek büszke az ismeretségünkre. Nem fogom megérteni például, hogyan lehet egyre korábban elsötétíteni a horizontot és egyre későbbre tolni a pitymallatot. Természetellenes vagy szerintem (ez itt most csak vélemény!). 

De bármikor le tudunk így ülni, megvitatni közös dolgainkat. Ha tényleg ezt csinálod, akkor van valami remény arra, hogy maradjon párbeszéd.

Hiszen ma nem hozol esőt, felengeded a fokot 27-ig is, estére hűlsz csak 20 alá. 

Miért nem lehet minden őszi nap legalább ilyen???

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt