Lám, ilyen is van: ez egy teljesen korrekt őszi nap lesz

időjárás
2017 szeptember 09., 05:14
comments 56

Lehet ezt így is. 

Nem kell tiszta dühvel nekiesni a faleveleknek, hogy aztán karácsonyra írmagjuk se maradjon, és teljes erdők álljanak dermedt kopaszságban. 

Nem kell a globális óriások, például a Nap, vagy a háttérből mindenkit rászedő forgástengely kénye-kedve szerint nyirkos szeleket vágni az arcunkba. Legyünk már olyanok, mint vagyunk, csak magunknak feleljünk meg!

Nem kell évről éve betelepíteni az országba a telet, hogy aztán a karakterünktől teljesen idegen évszakot a kormánynak egészen elképesztő munkával kelljen visszavernie, és külső segítség nélkül biztosítsa előbb a tavasz, majd a nyár beköszöntét.

Lehet ezt így is, korrektül, mérsékelten is. 

Egy korrekt őszi nap Erfurtban 2017. szeptember 5-én.
photo_camera Egy korrekt őszi nap. Fotó: Martin Schutt/dpa via AFP

Soha nem fogok így sem egyetérteni veled, te meleg őszi nap. Pláne nem leszek büszke az ismeretségünkre. Nem fogom megérteni például, hogyan lehet egyre korábban elsötétíteni a horizontot és egyre későbbre tolni a pitymallatot. Természetellenes vagy szerintem (ez itt most csak vélemény!). 

De bármikor le tudunk így ülni, megvitatni közös dolgainkat. Ha tényleg ezt csinálod, akkor van valami remény arra, hogy maradjon párbeszéd.

Hiszen ma nem hozol esőt, felengeded a fokot 27-ig is, estére hűlsz csak 20 alá. 

Miért nem lehet minden őszi nap legalább ilyen???

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.