Hasít az NBI-ben egy Fejér megyei kistelepülés csapata

futball
2017 szeptember 10., 04:06

Alig 1812-en lakják, mégis NBI-es focicsapattal büszkélkedhet egy Budapesttől 34 kilométerre lévő település. Felcsút apraja-nagyja összefogott, hogy megvalósítsák a nagy álmot, és a megyei csapatból elsőosztályú gárdát kovácsoljanak. 

Segíthetett nekik a szerencsés névválasztás is, hiszen a legismeretebb magyar futballista, Puskás Ferenc nevét vették fel. Hogy ne kallódjanak el a helyi fiatalok, lehetőséget kínáltak nekik hasznos időtöltésre, futballakadémián pallérozódhatnak fizikailag és szellemileg is, a céltalan lődörgés, bandába verődés, szeszes italok fogyasztása és a drogozás helyett. 

A helyiek építettek egy szerény futballpályát, körben székekkel, hogy megfelelő körülmények között fogadhassák a vendégcsapatokat és a szép sikerek miatti nagyszámú érdeklődőt. 

A kitartó munka meghozta a gyümölcsét, a csapat története során másodszor jutott fel nyáron az itthoni legeslegjobbak közé. Döcögős kezdés után megtáltosodtak a legények, a világ számos pontjáról a Puskás Akadémiába vágyó, a csodát személyesen átélni akaró játékosokkal a soraikban. A felcsúti minicsapat az elmúlt három fordulóban háromszor győzött, előbb a tízszer nagyobb lakosú Balmazújvárost, majd a 43-szor több lakossal rendelkező Szombathelyt, most pedig a még nagyobb, több mint százezer fős Újpestet múlta felül az NBI Dávidja 3-1-re. 

Mi lesz itt, ha Pintér Attila vezetőedző, amennyiben a szükség úgy hozza, a saját nevelésű fiatalokat is pályára küldi, akiket (egészen pontosan akit), egyelőre a kispadon pihentett végig? Nélküle is megoldották a feladatot a világlátott srácok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.