Hasít az NBI-ben egy Fejér megyei kistelepülés csapata

Alig 1812-en lakják, mégis NBI-es focicsapattal büszkélkedhet egy Budapesttől 34 kilométerre lévő település. Felcsút apraja-nagyja összefogott, hogy megvalósítsák a nagy álmot, és a megyei csapatból elsőosztályú gárdát kovácsoljanak. 

Segíthetett nekik a szerencsés névválasztás is, hiszen a legismeretebb magyar futballista, Puskás Ferenc nevét vették fel. Hogy ne kallódjanak el a helyi fiatalok, lehetőséget kínáltak nekik hasznos időtöltésre, futballakadémián pallérozódhatnak fizikailag és szellemileg is, a céltalan lődörgés, bandába verődés, szeszes italok fogyasztása és a drogozás helyett. 

A helyiek építettek egy szerény futballpályát, körben székekkel, hogy megfelelő körülmények között fogadhassák a vendégcsapatokat és a szép sikerek miatti nagyszámú érdeklődőt. 

A kitartó munka meghozta a gyümölcsét, a csapat története során másodszor jutott fel nyáron az itthoni legeslegjobbak közé. Döcögős kezdés után megtáltosodtak a legények, a világ számos pontjáról a Puskás Akadémiába vágyó, a csodát személyesen átélni akaró játékosokkal a soraikban. A felcsúti minicsapat az elmúlt három fordulóban háromszor győzött, előbb a tízszer nagyobb lakosú Balmazújvárost, majd a 43-szor több lakossal rendelkező Szombathelyt, most pedig a még nagyobb, több mint százezer fős Újpestet múlta felül az NBI Dávidja 3-1-re. 

Mi lesz itt, ha Pintér Attila vezetőedző, amennyiben a szükség úgy hozza, a saját nevelésű fiatalokat is pályára küldi, akiket (egészen pontosan akit), egyelőre a kispadon pihentett végig? Nélküle is megoldották a feladatot a világlátott srácok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.