Külföldre menekült a Novaja Gazeta újságírója

külföld
2017 szeptember 10., 16:40
comments 96

Az életét féltve külföldre menekült Julija Latinyina, a Novaja Gazeta című orosz ellenzéki lap újságírónője.

Julija Latinyina 2010-ben
photo_camera Julija Latinyina 2010-ben Fotó: Ulf Andersen/Aurimages

Latinyina ezt az Eho Moszkvi rádióban jelentette be, miután ismeretlenek szeptember elején felgyújtották kocsiját a főváros közelében lévő házánál. Az újságírónőt az utóbbi hónapok során több atrocitás érte, többek között valaki júliusban mérgező folyadékot locsolt a házára, tavaly pedig Latinyinát öntötték le szúrós szagú anyaggal.

A publicista nem közölte, hogy melyik országba ment, csak hogy a szülei is vele vannak, és hogy a közeljövőben nem akar visszatérni Oroszországba.

A Novaja Gazeta kritikusan viszonyul az orosz hivatalos politikához, egyebek között több nagy botrányt okozó tényfeltáró írást közölt Csecsenfölddel kapcsolatban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.