Módosult egy kicsit az Irma várható útvonala, Tampa veszélyben

külföld
2017 szeptember 10., 08:01
comments 129
link Forrás

Már 240 ezer fogyasztónál nincs áram Floridában, pedig az Irma hurrikán-erejű szelei még el se érték a félszigetet. A Key-szigeteket viszont már igen, a vihar szeme Key Westhez közelít. Ott van Hemingway múzeummá átalakított otthona, amit a személyzet nem hagyott el, együtt vigyáznak Hemingway hatujjú macskájának hatujjú utódaira. 

A szigeteken amúgy kötelező volt a kitelepítés, de szokás szerint többen ott vészelik át a vihart. Egyikük Key Largóból be is jelentkezett telefonon a CNN adásában. A város időjáráskamerái szerint tombolt a vihar, mármint lengtek a pálmafák és zuhogott az eső. A vonal tökéletes volt. A férfit a műsorvezető alig tudta lebeszélni arról, hogy kimenjen az utcára körülnézni.

A vihar az elmúlt órákban újra 4-es erejű lett, és kicsit változtatott az irányán. Korábban a szem közvetlenül Tampa felett haladt volna át, most 20 kilométerrel nyugatra. Ami rossz hír, mert így a viszonylag nyugodt szem helyett a hurrikán forgása miatt veszélyesebb keleti oldala megy át majd Tampa felett, ez pedig nagyobb áradásokat okozhat a nagyvárosban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.