Módosult egy kicsit az Irma várható útvonala, Tampa veszélyben

Már 240 ezer fogyasztónál nincs áram Floridában, pedig az Irma hurrikán-erejű szelei még el se érték a félszigetet. A Key-szigeteket viszont már igen, a vihar szeme Key Westhez közelít. Ott van Hemingway múzeummá átalakított otthona, amit a személyzet nem hagyott el, együtt vigyáznak Hemingway hatujjú macskájának hatujjú utódaira. 

A szigeteken amúgy kötelező volt a kitelepítés, de szokás szerint többen ott vészelik át a vihart. Egyikük Key Largóból be is jelentkezett telefonon a CNN adásában. A város időjáráskamerái szerint tombolt a vihar, mármint lengtek a pálmafák és zuhogott az eső. A vonal tökéletes volt. A férfit a műsorvezető alig tudta lebeszélni arról, hogy kimenjen az utcára körülnézni.

A vihar az elmúlt órákban újra 4-es erejű lett, és kicsit változtatott az irányán. Korábban a szem közvetlenül Tampa felett haladt volna át, most 20 kilométerrel nyugatra. Ami rossz hír, mert így a viszonylag nyugodt szem helyett a hurrikán forgása miatt veszélyesebb keleti oldala megy át majd Tampa felett, ez pedig nagyobb áradásokat okozhat a nagyvárosban.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.