Módosult egy kicsit az Irma várható útvonala, Tampa veszélyben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Már 240 ezer fogyasztónál nincs áram Floridában, pedig az Irma hurrikán-erejű szelei még el se érték a félszigetet. A Key-szigeteket viszont már igen, a vihar szeme Key Westhez közelít. Ott van Hemingway múzeummá átalakított otthona, amit a személyzet nem hagyott el, együtt vigyáznak Hemingway hatujjú macskájának hatujjú utódaira. 

A szigeteken amúgy kötelező volt a kitelepítés, de szokás szerint többen ott vészelik át a vihart. Egyikük Key Largóból be is jelentkezett telefonon a CNN adásában. A város időjáráskamerái szerint tombolt a vihar, mármint lengtek a pálmafák és zuhogott az eső. A vonal tökéletes volt. A férfit a műsorvezető alig tudta lebeszélni arról, hogy kimenjen az utcára körülnézni.

A vihar az elmúlt órákban újra 4-es erejű lett, és kicsit változtatott az irányán. Korábban a szem közvetlenül Tampa felett haladt volna át, most 20 kilométerrel nyugatra. Ami rossz hír, mert így a viszonylag nyugodt szem helyett a hurrikán forgása miatt veszélyesebb keleti oldala megy át majd Tampa felett, ez pedig nagyobb áradásokat okozhat a nagyvárosban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.