Módosult egy kicsit az Irma várható útvonala, Tampa veszélyben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Már 240 ezer fogyasztónál nincs áram Floridában, pedig az Irma hurrikán-erejű szelei még el se érték a félszigetet. A Key-szigeteket viszont már igen, a vihar szeme Key Westhez közelít. Ott van Hemingway múzeummá átalakított otthona, amit a személyzet nem hagyott el, együtt vigyáznak Hemingway hatujjú macskájának hatujjú utódaira. 

A szigeteken amúgy kötelező volt a kitelepítés, de szokás szerint többen ott vészelik át a vihart. Egyikük Key Largóból be is jelentkezett telefonon a CNN adásában. A város időjáráskamerái szerint tombolt a vihar, mármint lengtek a pálmafák és zuhogott az eső. A vonal tökéletes volt. A férfit a műsorvezető alig tudta lebeszélni arról, hogy kimenjen az utcára körülnézni.

A vihar az elmúlt órákban újra 4-es erejű lett, és kicsit változtatott az irányán. Korábban a szem közvetlenül Tampa felett haladt volna át, most 20 kilométerrel nyugatra. Ami rossz hír, mert így a viszonylag nyugodt szem helyett a hurrikán forgása miatt veszélyesebb keleti oldala megy át majd Tampa felett, ez pedig nagyobb áradásokat okozhat a nagyvárosban.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.