Kormány: Elkezdődött a Soros-terv végrehajtása

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.
Dömötör CsabaFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárára, Dömötör Csabára hárult a nehéz feladat, hogy közölje az állampolgárokkal mindazt, amitől oly régóta óvják őket, és amiről szíve mélyén persze mindenki tudta, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen: 

elkezdődött a Soros-terv végrehajtása.  

Dömötör szerint a kvótaperben hozott döntés csak az első volt a sorban, "Brüsszel most szintet lép", és felpörgeti a betelepítési programot. Nem világos, hogy mire hivatkozva, de az MTI szerint az államtitkár arról beszélt, hogy míg korábban önkéntességről, eseti jellegről, pár ezer főről volt szó, addig most már kötelező rendszerről, állandó elosztásról beszélnek, felső létszámküszöb nélkül.

A kormány, folytatta Dömötör, nem köt kompromisszumot, nyílt lapokkal játszik, nem akar betelepítést, mindent megtesz ellene, ahogy a kvóta ellen is, ami nem oldja meg a gondokat, csak még több bevándorlót csábít a kontinensre, ezért veszélyes is.

Meg is nevezett az államtitkár egy-kettőt a Soros-terv végrehajtói közül: emlegette Martin Schultz német szocdem kormányfő-jelöltet, aki  "azzal fenyegetőzött, hogy azok az országok, amelyek nem vesznek részt ebben a programban, semmiféle uniós pénzügyi tervből nem részesülhetnek",  Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét, aki a kvóták emeléséről beszélt nemrég, és az Európai Bizottság migrációért felelős biztosát, Dimitrisz Avramopuloszt is emlegette, aki egyértelműen kötelező érvényű kvótákról nyilatkozott.

"Lesz itt minden, ami fokozza majd a nyomásgyakorlást Magyarországra annak érdekében, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját a bevándorlás politikában"

- készített fel a legrosszabbra Dömötör, aki szerint sokan mozdulnak majd meg a terv végrehajtására, de a kormány a helyén van és kemény konfliktusokra is felkészült. Az államtitkár a sajtótájékoztató végén feltett kérdésekre válaszolva elmondta, hogy Magyarország ugyan tudomásul veszi az Európai Bíróság ítéletét, de "soha sem fogja hagyni, hogy máshol döntsenek arról, hogy kivel éljünk együtt, és kivel nem".