A Debreceni Egyetem rektora szerint szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán emberek tiltakoztak Putyin kitüntetése miatt

A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán a Debreceni Televízióban beszélt arról, mi minden jut eszébe a hírek hallatán, hogy többen tiltakoztak, miután kiderült, az egyetem kitünteti Vlagyimir Putyin orosz államfőt. 

Mint fogalmazott, ha a sajtó valamiről azt mondja, hogy igaz, akkor azt az emberek hajlamosak el is hinni. Ezzel szemben abból egy szó nem volt igaz, hogy a Parlamentben szerettek volna átadni egy díszoklevelet. Az viszont igaz, hogy az egyetem szenátusa megszavazott egy doktori kitüntetést, amit Putyin majd Debrecenben vehet át. A rektor szerint a sztori  körül amúgy hecckampány zajlott, hiszen az egyetem 216 tanszéke közül csak négy adott ki tiltakozó állásfoglalást. 

Mint elmondta, 

„Néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán az egyetemen azt mondta, húha, a sajtó mond valamit, hű, itt most itt a lehetőség.”

Ráadásul a kitüntetésről a szenátus döntött, ahova a tanszékek is delegálhatnak embereket.

Majd azzal folytatta: 

„A saját magam által küldött ember véleményétől elég furcsa elhatárolódni. Ez olyan, mintha elhatárolódnék mondjuk a feleségem főztjétől, és egyáltalán nem mindegy, hogyan fogalmazok. Ha azt mondom neki, hogy ez az étel nem sikerült olyan jól, adjuk a kutyának, az rendben van, de nem állok ki az utcára kikiabálni, hogy miért fogott fakanalat ez az asszony. Ez már a családon belül is konfliktust jelent, minimum egy sárga lapot az elkövetkező eseményekre, de mindenképpen van következménye. Ha egy egyetemen belül néhány tanszék ilyesmire ragadtatja magát, akkor vannak problémák, ezeket meg kell és meg is fogjuk vizsgálni. Megnézzük, elkövetett-e valaki valamilyen hibát, hatásköri túllépést, az eredményekről pedig be fogunk majd számolni.”

– mondta el a dehir.hu tudósítása szerint a rektor. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy Putyin mikor érkezik majd Debrecenbe. Lehet, hogy külön erre tudnak majd egy programot szervezni, hiszen az egyetemnek sokrétű megállapodása van a Roszatommal. 

Szerinte az orosz piac fontos Magyarországnak, mint fogalmazott, olyan vállalati együttműködés van az egyetem körül, amiben benne van az önkrományzat is, így nem lehet más feladat, mint újra fellendíteni a városra jellemző nevezetes ágazatokat.

„Ha ennek keretében összesodródunk a világ egyik legnagyobb vállalatával, ami történetesen Oroszországban stratégiai szerepet tölt be és a Paks II projekt miatt nálunk is az lett, akkor azt nem lehet az első ember háta mögött csinálni. Mi is mindenről tájékoztatjuk a magyar miniszterelnököt, az orosz csatorna is ugyanígy működik.”

– mondta el még Szilvássy rektor. (via dehir.hu, 24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.