A pomázi Fidesz kivette a helyi értéktárból a hosszú szárú cseresznyét, mert az átpolitizálódott

idióta rekordok
2017 szeptember 13., 7:28
comments 143

A NER nagy találmánya, a Hungarikum előszobájának számító megyei értéktár tornácának számító települési értéktár egyik nagy tragédiájáról osztott meg az Index egy fantasztikus történetet.

Eszerint a pomázi képviselő-testület LMP-s tagja, Hardi Péter, miután az önkormányzati lapban nem reagálhatott egy őt ért kritikára, alapított egy helyi lapot Pomázi Cseresznye néven: a weboldal mellett kinyomtattak egy számot 6000 példányban, amit minden háztartásba elvittek, hogy a városban történt visszásságokról is értesüljenek a lakók. (Ironikus, hogy éppen Hardi volt az, aki 2015-ben javasolta, hogy Pomázon állítsák fel a helyi értéktárat, amibe ráadásul először csak az állítólag nem túl ízletes hosszú szárú cseresznyét javasolták felvenni.)

Hardi lapján annyira kiborult a helyi Fidesz, hogy a múlt heti képviselő-testületi ülésen Nagy Attila, fideszes képviselő szót kért:

„Szeretnék egy javaslatot tenni a testületnek: vonjuk vissza ebből az értéktárból ezt a pomázi cseresznye kifejezést! Tudniillik ez a pomázi cseresznye fel lett használva egy igen-igen rossz ízű politikai kiadványba, amit itt össze-vissza szórtak hatezer példányban. (...) sokmindenben a valóságnak sem felel meg, ami ott le van írva, de főleg annak ne feleljen meg, hogy egy politikai tömörülés, vagy hát a tömörülés lehet, hogy egy kicsit erős kifejezés; egy pár ember, kisebbség ezt felhasználja, ezt a pomázi cseresznyét a saját megjelenítésükre.”

Erről persze valószínűleg 10-ből 9 ember azt gondolná, hogy vicc, de a végén a javaslatot 6 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett tényleg megszavazták, miután a polgármester ezzel a szöveggel indított szavazást:

„Javaslat a cseresznye kivevésére, hiszen ez mostanra átpolitizálódott, és természetesen, ha ebből a politika kivonul, akkor minden további nélkül vissza fogjuk újra emelni.”

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt