Álomfeltámadás: Schmitt Pál a NOB elnökségi tagja lehet

politika
2017 szeptember 13., 11:44
comments 85

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság limai kongresszusán szombaton döntenek a NOB elnökségének tisztújításáról, és Schmitt Pál is bekerülhet a végrehajtó testületbe – írja a Nemzeti Sport.

Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, sportdiplomata, volt köztársasági elnök, a Nemzet Sportolója párbajtőrrel a kezében budapesti irodájában 2017. február 20-án.
photo_camera Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, sportdiplomata, volt köztársasági elnök, a Nemzet Sportolója párbajtőrrel a kezében budapesti irodájában 2017. február 20-án. Fotó: Illyés Tibor

A testületben két helyre választanak tagokat, és eddig öten jelezték, hogy pályáznak a pozíciókra: Schmitt Pál mellett a perui Ivan Dibós, az arubai Nicole Hoevertsz, a nigériai Habu Gumel és a svájci Denis Oswald jelölt, de péntekig még lehet jelentkezni.

A 15 fős testületből az ír Patrick Joseph Hickey lemondott, mert pénzmosás és korrupció vádjával eljárás indult ellene.

A három alelnök egyike, az ausztrál John Coates is lemond, az ő helyére várhatóan az elnökségen belülről nevezik ki az amerikai Anita DeFrantzot. (NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.