Csak az amerikai állampolgárságú túlélőknek segítenek az Amerikai Virgin-szigeteken

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Floridára néhány napja lecsapó Irma-hurrikánnak jópár halálos áldozata van, több millió ember maradt elektromos áram, és orvosi ellátás nélkül.

Öt ember vesztette életét egy Hollywood Hills-i idősek otthonában, miután az intézmény több napra elektromos áram nélkül maradt. 

Florida-szerte rengeteg szénmonoxid-mérgezés, és több ebből fakadó haláleset is történt, ugyanis az áram nélkül maradt területeken sokszorosára növekedett a generátorok használata, amelyek folyamatos üzemeltetése zárt térben életveszélyes. A hivatalos szervek több figyelmeztetést is kiadtak, melyben arra szólítják fel a lakosságot, hogy a generátorokat csak házon kívül üzemeltessék.

Mindeközben a Guardiannak megszólaló menekülők szerint az Amerikai Virgin-szigetek nem engedi be a hurrikán sújtotta területekről, például a Brit Virgin-szigetekről hozzájuk érkező, amerikai állampolgársággal nem rendelkező túlélőket. 

A beszámolók szerint a sziget partjainál még azokat sem engedik át, akik szabályos turistavízummal rendelkeznek az Egyesült Államokba. A visszafordított hajók Puerto Ricóban tudnak kikötni, amely szintén amerikai gyarmat, de ott a hatóságok nem kötik állampolgársághoz a segítségnyújtást.

Szőke Dániel

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.