Csak az amerikai állampolgárságú túlélőknek segítenek az Amerikai Virgin-szigeteken

2017 szeptember 13., szerda 17:49
123

A Floridára néhány napja lecsapó Irma-hurrikánnak jópár halálos áldozata van, több millió ember maradt elektromos áram, és orvosi ellátás nélkül.

Öt ember vesztette életét egy Hollywood Hills-i idősek otthonában, miután az intézmény több napra elektromos áram nélkül maradt. 

Florida-szerte rengeteg szénmonoxid-mérgezés, és több ebből fakadó haláleset is történt, ugyanis az áram nélkül maradt területeken sokszorosára növekedett a generátorok használata, amelyek folyamatos üzemeltetése zárt térben életveszélyes. A hivatalos szervek több figyelmeztetést is kiadtak, melyben arra szólítják fel a lakosságot, hogy a generátorokat csak házon kívül üzemeltessék.

Mindeközben a Guardiannak megszólaló menekülők szerint az Amerikai Virgin-szigetek nem engedi be a hurrikán sújtotta területekről, például a Brit Virgin-szigetekről hozzájuk érkező, amerikai állampolgársággal nem rendelkező túlélőket. 

A beszámolók szerint a sziget partjainál még azokat sem engedik át, akik szabályos turistavízummal rendelkeznek az Egyesült Államokba. A visszafordított hajók Puerto Ricóban tudnak kikötni, amely szintén amerikai gyarmat, de ott a hatóságok nem kötik állampolgársághoz a segítségnyújtást.

Szőke Dániel

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt