Csak az amerikai állampolgárságú túlélőknek segítenek az Amerikai Virgin-szigeteken

külföld
2017 szeptember 13., 17:49
comments 123

A Floridára néhány napja lecsapó Irma-hurrikánnak jópár halálos áldozata van, több millió ember maradt elektromos áram, és orvosi ellátás nélkül.

Öt ember vesztette életét egy Hollywood Hills-i idősek otthonában, miután az intézmény több napra elektromos áram nélkül maradt. 

Florida-szerte rengeteg szénmonoxid-mérgezés, és több ebből fakadó haláleset is történt, ugyanis az áram nélkül maradt területeken sokszorosára növekedett a generátorok használata, amelyek folyamatos üzemeltetése zárt térben életveszélyes. A hivatalos szervek több figyelmeztetést is kiadtak, melyben arra szólítják fel a lakosságot, hogy a generátorokat csak házon kívül üzemeltessék.

Mindeközben a Guardiannak megszólaló menekülők szerint az Amerikai Virgin-szigetek nem engedi be a hurrikán sújtotta területekről, például a Brit Virgin-szigetekről hozzájuk érkező, amerikai állampolgársággal nem rendelkező túlélőket. 

link Forrás

A beszámolók szerint a sziget partjainál még azokat sem engedik át, akik szabályos turistavízummal rendelkeznek az Egyesült Államokba. A visszafordított hajók Puerto Ricóban tudnak kikötni, amely szintén amerikai gyarmat, de ott a hatóságok nem kötik állampolgársághoz a segítségnyújtást.

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.