Hillary Clinton az új Cercei Lannister

A Trónok Harca épp trónoló uralkodójához, Cercei Lannister-hez hasonlítja saját magát Hillary Clinton most megjelent könyvében a Newsweek szerint.

A szeptember 12-én kiadott, What happened című mű azt hivatott feltárni, hogy milyen volt belülről a Donald Trump ellen folytatott, végül elvesztett elnöki kampány. A demokraták elnökjelöltje több popkulturális utalás mellett arra is kitér benne, sokszor érezte magát úgy, ahogyan Cercei Lannister az ötödik évad végén, a szégyen menetén.

"Trump hívei annyiszor akartak bebörtönözni, hogy össze sem tudnám számolni. Folyton azt üvöltötték, hogy "bűnös, bűnös". Olyan volt az egész, mint a Trónok Harcában a "szégyen, szégyen" kántálás, amit Cercei-nek mormolnak a vallási fanatikusok, miközben megszégyenítve a Vörös Torony felé vezetik."

A lassan egy éve elvesztett kampány ideje alatt a végig esélyesebbnek tartott Clintont divat volt a sorozat másik erős női karakteréhez, Daenerys Targaryen-hez is hasonlítani, ez a párhuzam mostanra természetesen a múlté. (Independent)

Szőke Dániel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.