Hillary Clinton az új Cercei Lannister

politka
2017 szeptember 13., 14:07
comments 56

A Trónok Harca épp trónoló uralkodójához, Cercei Lannister-hez hasonlítja saját magát Hillary Clinton most megjelent könyvében a Newsweek szerint.

A szeptember 12-én kiadott, What happened című mű azt hivatott feltárni, hogy milyen volt belülről a Donald Trump ellen folytatott, végül elvesztett elnöki kampány. A demokraták elnökjelöltje több popkulturális utalás mellett arra is kitér benne, sokszor érezte magát úgy, ahogyan Cercei Lannister az ötödik évad végén, a szégyen menetén.

"Trump hívei annyiszor akartak bebörtönözni, hogy össze sem tudnám számolni. Folyton azt üvöltötték, hogy "bűnös, bűnös". Olyan volt az egész, mint a Trónok Harcában a "szégyen, szégyen" kántálás, amit Cercei-nek mormolnak a vallási fanatikusok, miközben megszégyenítve a Vörös Torony felé vezetik."

A lassan egy éve elvesztett kampány ideje alatt a végig esélyesebbnek tartott Clintont divat volt a sorozat másik erős női karakteréhez, Daenerys Targaryen-hez is hasonlítani, ez a párhuzam mostanra természetesen a múlté. (Independent)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.