Hillary Clinton az új Cercei Lannister

A Trónok Harca épp trónoló uralkodójához, Cercei Lannister-hez hasonlítja saját magát Hillary Clinton most megjelent könyvében a Newsweek szerint.

A szeptember 12-én kiadott, What happened című mű azt hivatott feltárni, hogy milyen volt belülről a Donald Trump ellen folytatott, végül elvesztett elnöki kampány. A demokraták elnökjelöltje több popkulturális utalás mellett arra is kitér benne, sokszor érezte magát úgy, ahogyan Cercei Lannister az ötödik évad végén, a szégyen menetén.

"Trump hívei annyiszor akartak bebörtönözni, hogy össze sem tudnám számolni. Folyton azt üvöltötték, hogy "bűnös, bűnös". Olyan volt az egész, mint a Trónok Harcában a "szégyen, szégyen" kántálás, amit Cercei-nek mormolnak a vallási fanatikusok, miközben megszégyenítve a Vörös Torony felé vezetik."

A lassan egy éve elvesztett kampány ideje alatt a végig esélyesebbnek tartott Clintont divat volt a sorozat másik erős női karakteréhez, Daenerys Targaryen-hez is hasonlítani, ez a párhuzam mostanra természetesen a múlté. (Independent)

Szőke Dániel

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.