Kósa Lajosnak van két BMW motorja, de egy harmadikkal érkezett a velencei frakcióülésre

POLITIKA
2017 szeptember 13., 20:45
comments 212

Kósa Lajos így érkezett meg a Fidesz velencei frakcióülésére:

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Ami igazán érdekes, az a motor, amivel Kósa jött.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A fideszes politikus két BMW-t is feltüntetett a legutóbbi vagyonnyilatkozatában. Egy BMW C650-est, amit egy korábbi vagyonnyilatkozata szerint 2014-ben örökölt és egy BMW GT 650 C-t, amit tavaly vett. 

Amivel Velencére ment, az viszont egyik sem, jóval nagyobb motor ezeknél. Egy BMW K1600-as, ami újonnan majdnem hatmillió közel hétmillió, extrákkal, több mint 9 millió forint. 

Megkérdeztük a Fidesz sajtóosztályát, akik nagyon hamar válaszoltak. Eszerint valóban nem a vagyonnyilatkozatban szereplő BMW-k egyikéről van szó.

„Kósa Lajos frakcióvezető egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja.”

Kósa Lajosnak az év elején leadott vagyonnyilatkozata szerint 11,5 milliós banki hitele van, és 17 millió forinttal tartozik meg nem nevezett magánszemélynek. A megtakarításai így álltak: 1,6 millió bankban, 800 ezer forint devizában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.