Kósa Lajosnak van két BMW motorja, de egy harmadikkal érkezett a velencei frakcióülésre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kósa Lajos így érkezett meg a Fidesz velencei frakcióülésére:

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Ami igazán érdekes, az a motor, amivel Kósa jött.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A fideszes politikus két BMW-t is feltüntetett a legutóbbi vagyonnyilatkozatában. Egy BMW C650-est, amit egy korábbi vagyonnyilatkozata szerint 2014-ben örökölt és egy BMW GT 650 C-t, amit tavaly vett. 

Amivel Velencére ment, az viszont egyik sem, jóval nagyobb motor ezeknél. Egy BMW K1600-as, ami újonnan majdnem hatmillió közel hétmillió, extrákkal, több mint 9 millió forint. 

Megkérdeztük a Fidesz sajtóosztályát, akik nagyon hamar válaszoltak. Eszerint valóban nem a vagyonnyilatkozatban szereplő BMW-k egyikéről van szó.

„Kósa Lajos frakcióvezető egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja.”

Kósa Lajosnak az év elején leadott vagyonnyilatkozata szerint 11,5 milliós banki hitele van, és 17 millió forinttal tartozik meg nem nevezett magánszemélynek. A megtakarításai így álltak: 1,6 millió bankban, 800 ezer forint devizában.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.