Nyomoz a rendőrség az Emmi háttérintézményének több milliós hókotrása miatt

Az LMP-s Hadházy Ákos kérdezett rá Polt Péter főügyésznél, hogy áll a nyomozás az Emmi egyik háttérintézményének ügyében, 

amelyik 2015-ben egy kommunikációs céget bízott meg 25 millióért a hókotrással. 

A roma felzárkóztatási pénzeket is kezelő Türr István Képző és Kutató Intézet 25 milliós szerződést kötött a Lightboard Outdoor Kft.-vel, hogy a budapesti reklámcég elvégezze a hó-, és síkosságmentesítést a háttérintézmény miskolci, kecskeméti és ózdi telephelyén. A három telephelyen mindössze 7670 négyzetméterről volt szó. 

A Lightboard Outdoor Kft. már 2013 is kapott egy hasonló, 25 milliós munkát a TKKI-tól. Akkor a miskolci és a székesfehérvári telephely síkosságmentesítése volt a feladat. Mérlege szerint 2013-ban más bevétele nem is volt a reklámcégnek.

A nyomozásról írt szerdai válaszában Polt Péter azt írta, hogy a hűtlen kezelés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán folyamatban lévő nyomozásban adatok és iratok beszerzése, elemzése folyik, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

A nyomozás határideje jelenleg 2017. december 10-e, ami indokolt esetben meghosszabbítható. A főügyész hozzátette, hogy a fentiekből következően az ügyben vádemelés nem történt.