A Türr István Intézet mintha már a jégkorszakra készülne

2015 szeptember 30., szerda 7:42
80

Ha eddig még nem hallottak a Türr István Képző és Kutató Intézetről, akkor azt mindenképpen érdemes tudni róla, hogy náluk alaposabban senki nem készül fel már most olyan téli kellemetlenségekre, mint a hó és a jég.

Nem ez a dolguk amúgy, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttképzési és módszertani háttérintézeteként elsősorban komplex társadalomfejlesztéssel foglalkoznak, így például a roma felzárkóztatási milliárdok felett diszponálnak. Országos hálózatuk van, megtalálható a TKKI igazgatósága Miskolcon, Ózdon és Kecskeméten is. És ha télen arra járnak, oda biztosan be tudnak majd menni, ítéletidőben is.

Az Index írta meg, hogy a TKKI közbeszerzést írt ki ennek a három igazgatóságnak az udvarának hó- és síkosságmentesítésére. Összesen nagyjából egy futballpályányi területről van szó. A feladatot 25 millió forintért végzi majd a Lightboard Outdoor Kft. Ez egy budapesti reklámcég, és a TKKI szerint éles árversenyben nyert, mert ezer forinttal olcsóbb ajánlatot adott, mint a másik jelentkező. Ezek szerint ketten indultak a tenderen.

A Lightboard Outdoor Kft. már 2013 is kapott egy hasonló, 25 milliós munkát a TKKI-tól - írja az Index. Akkor a miskolci és a székesfehérvári telephely síkosságmentesítése volt a feladat. Mérlege szerint 2013-ban más bevétele nem is volt a reklámcégnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt