A Türr István Intézet mintha már a jégkorszakra készülne

2015 szeptember 30., 07:42
comments 80

Ha eddig még nem hallottak a Türr István Képző és Kutató Intézetről, akkor azt mindenképpen érdemes tudni róla, hogy náluk alaposabban senki nem készül fel már most olyan téli kellemetlenségekre, mint a hó és a jég.

Nem ez a dolguk amúgy, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttképzési és módszertani háttérintézeteként elsősorban komplex társadalomfejlesztéssel foglalkoznak, így például a roma felzárkóztatási milliárdok felett diszponálnak. Országos hálózatuk van, megtalálható a TKKI igazgatósága Miskolcon, Ózdon és Kecskeméten is. És ha télen arra járnak, oda biztosan be tudnak majd menni, ítéletidőben is.

Az Index írta meg, hogy a TKKI közbeszerzést írt ki ennek a három igazgatóságnak az udvarának hó- és síkosságmentesítésére. Összesen nagyjából egy futballpályányi területről van szó. A feladatot 25 millió forintért végzi majd a Lightboard Outdoor Kft. Ez egy budapesti reklámcég, és a TKKI szerint éles árversenyben nyert, mert ezer forinttal olcsóbb ajánlatot adott, mint a másik jelentkező. Ezek szerint ketten indultak a tenderen.

A Lightboard Outdoor Kft. már 2013 is kapott egy hasonló, 25 milliós munkát a TKKI-tól - írja az Index. Akkor a miskolci és a székesfehérvári telephely síkosságmentesítése volt a feladat. Mérlege szerint 2013-ban más bevétele nem is volt a reklámcégnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.