A brit pénzügyminiszterrel egyezkedett Szijjártó Péter és Orbán Viktor

POLITIKA
2017 szeptember 14., 18:28
comments 106

Orbán Viktor és Szijjártó Péter csütörtökön Philip Hammond brit pénzügyminiszterrel tárgyalt az Országházban. A megbeszélésről túl sok nem derült ki, Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke annyit közölt az MTI-vel, hogy Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés.

A közlemény szerint a felek áttekintették az aktuális európai és globális gazdasági kihívásokat. Kiemelték, hogy a brit vállalatok már eddig is fontos szerepet játszottak a magyar gazdaságban, hiszen 800 brit vállalat több mint 50 ezer magyar embernek ad munkát. Hangsúlyozták, hogy az elért eredményeket meg kell őrizni, sőt tovább kell fejleszteni.

Fura, hogy Havasi Bertalan közleményében nincs szó arról, hogy mi lesz a Brexit után a Nagy-Britanniában dolgozó magyarokkal, pedig egy múlt héten nyilvánosságra került javaslat szerint a britek azonnal korlátozni fogják az EU-s munkavállalók mozgását, és a magasan képzett munkavállalók kivételével alaposan megszigorítják a kinti munkavállalás lehetőségeit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.