A brit pénzügyminiszterrel egyezkedett Szijjártó Péter és Orbán Viktor

POLITIKA
2017 szeptember 14., 18:28
comments 107

Orbán Viktor és Szijjártó Péter csütörtökön Philip Hammond brit pénzügyminiszterrel tárgyalt az Országházban. A megbeszélésről túl sok nem derült ki, Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke annyit közölt az MTI-vel, hogy Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés.

A közlemény szerint a felek áttekintették az aktuális európai és globális gazdasági kihívásokat. Kiemelték, hogy a brit vállalatok már eddig is fontos szerepet játszottak a magyar gazdaságban, hiszen 800 brit vállalat több mint 50 ezer magyar embernek ad munkát. Hangsúlyozták, hogy az elért eredményeket meg kell őrizni, sőt tovább kell fejleszteni.

Fura, hogy Havasi Bertalan közleményében nincs szó arról, hogy mi lesz a Brexit után a Nagy-Britanniában dolgozó magyarokkal, pedig egy múlt héten nyilvánosságra került javaslat szerint a britek azonnal korlátozni fogják az EU-s munkavállalók mozgását, és a magasan képzett munkavállalók kivételével alaposan megszigorítják a kinti munkavállalás lehetőségeit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt