Máris újabb kvótapert szeretne a kormány Brüsszellel

POLITIKA
2017 szeptember 14., 07:03
comments 114

„Az Európai Bíróság ítélete hazánkat nem kötelezi semmire, ez a verdikt csupán arról szól, hogy a testület szerint a kvótadöntés jogszerű volt.”

Ezt Völner Pár igazságügyi államtitkár mondta a Magyar Időknek az egy héttel ezelőtt született uniós bírósági döntésről. Völner szerint

„az ítéletet tudomásul vesszük. Az ugyanakkor igen fontos részlet, hogy a luxembourgi fórum határozata nem ad okot arra, hogy Magyarország megváltoztassa a migránsok átvételét elutasító bevándorláspolitikáját.”

Értik?

  • Tudomásul vesszük,
  • nem kötelez semmire,
  • és nem is változtatunk a politikánkon, amiért a pert indítottuk.

Völner, ahogy a témában megnyilvánuló bármely más kormánypárti politikus elismételte a szokásos hazugságokat, például, hogy az EU azt szeretné, hogy lebontsuk a dél határon emelt kerítést.

Völner szerint a következő pert azért indíthatják ellenünk, mert nem teszünk eleget a menekültek befogadásáról szóló uniós döntésnek, ez az, amit mi támadtunk meg a bíróságon, és amiről múlt héten mondták ki, hogy rendben volt, és nincs igaza a magyar kormánynak.

„Brüsszel már a következő napokban pert indíthat hazánk ellen a kvótaügy miatt, vagyis még csupán a bevándorlási harc kezdeténél tartunk."

Szorítsanak önök is, hogy a perek kitartsanak a választásokig!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt