Szabálytalan a kétharmad: rengeteg munkahelyen találtak problémákat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A munkaügyi hatóság idei ellenőrzésein az esetek 68 százalékban találtak valami szabálytalanságot.

10.186 munkáltató 45.951 dolgozójának a helyzetét ellenőrizték, a szabálytalankodók aránya tavaly is nagyjából ilyen volt. A kereskedelemre, az építőiparra és a vendéglátásra koncentráltak leginkább az ellenőrök.

  • A vizsgált dolgozók 13 százalékát feketén foglalkoztatták, harmadukat az építőiparban.
  • A vizsgált dolgozók közel negyedét dolgoztatták többet, mint a törvény engedi. Ez jelenthetett túl hosszú munkaidőt, a pihenők kiadásának elmulasztását és rendkívüli munkavégzéseket.
  • 6690 esetben a munkabér kifizetésével voltak gondok, leggyakrabban az, hogy késve fizették ki az embereket. 

A jogsértéseket elkövető 6.918 munkáltató közül 732 vállalkozásra összesen 102,4 millió forint munkaügyi bírságot szabtak ki. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.