A férfiak többet trollkodnak az interneten, mert nárcisztikusabbak

INTERNET
2017 szeptember 15., 16:42
comments 108

Egy most megjelent tudományos kutatás szerint a férfiak nagyobb valószínűséggel trollkodnak az interneten, mint a nők. A Computers in Human Behavior szakfolyóiratban publikált tanulmány alapján 

ennek főként az az oka, hogy a férfiak sokkal inkább hajlamosak az nárcizmusra.

Az eredmények szerint a férfiak nagyobb eséllyel használják a közösségi portálokat arra, hogy felvágjanak, vagy konfrontálódjanak valakivel. A nők inkább arra használják ezeket az oldalakat, hogy ismerősökkel beszélgessenek, kapcsolatot építsenek, még névtelen felhasználóként is kevésbé keresik a durva összetűzések lehetőségét.

A Goldsmiths és a Brunel egyetemek által végzett kutatásban több mint 570 válaszadó vett részt, és többet között azt kellett értékelniük, mennyire érzik saját hatásukat a hozzájuk legközelebb álló embereken, illetve, hogy mennyire használják szociálisan, vagy antiszociálisan a közösségi médiát. (Business Insider)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.