A legmagasabb fokozatra emelték a terrorkészültség szintjét Nagy-Britanniában

Péntek este jelentette be Theresa May miniszterelnök: a legmagasabb, kritikus fokozatra emelték a terrorkészültség szintjét Nagy-Britanniában. A kormányfő a döntést azzal indokolta, hogy az elhárítás szerint nem lehet ehet kizárni, hogy a londoni metróban péntek reggel elkövetett terrorcselekményt rövid időn belül újabb követi.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A Parsons Green nevű állomásnál a reggeli csúcsforgalom idején történt támadásban 29 ember sérült meg. A metrókocsiban működésbe lépett pokolgép nem robbant fel, de nagy erővel lángolt. Az elkövetőt a rendőrség továbbra is keresi. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.