"Dagadt négerezés" a tévében? A Médiatanács szerint belefér

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem indít eljárást az NMHH Médiatanácsa Szigetvári Viktor panasza miatt. Az Együtt politikusa az Echo TV Sajtóklub című műsorának július 20-i adásai miatt tett bejelentést, mert Lovas István a vizes vébé megnyitóján fellépő CeeLo Greenről azt mondta, hogy

"ez a dagadt néger, aki énekelt… Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna."

A 24.hu beszámolója szerint a Médiatanács szerint a „dagadt néger” kifejezések „valóban szalonképtelenek és sértők”, de  nem indítanak eljárást, ugyanis az említett kifejezések használata jogi eszközökkel nem tilthatók meg egy, „a véleményszabadság alapjogát elismerő jogrendszerben”. A határozat szerint az adásban elhangzottak 

„nem volt alkalmasak arra, hogy az emberi méltóság minden embert egyenlő mértékben megillető alapjogának sérelméhez vezessenek”. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.