Önkéntes pénzmosókra kezd el vadászni a Szerencsejáték Zrt.

Tbg
szerencsejáték
2017 szeptember 15., 09:20
comments 62

A Szerencsejáték Zrt. még idén bevezeti a játékoskártyát, adta hírül az MTI.

Ezzel az állami vállalat a pénzmosás elleni törvénynek szeretne megfelelni. (A nyereménnyel nem kell elszámolni az adóhivatal felé, ezért bevett módszer, hogy szerencsejátékon forgatják meg a fekete jövedelmet.)

A játékoskártyák „terítése” novemberben kezdődik, és használatuk nem lesz kötelező. Így egyelőre csak azok a pénzmosásban érdekeltek váltsák ki a kártyát, akik hatósági segítséggel vetnének véget hazánk nemzetgazdasági esélyeit rontó tevékenységüknek. 

Az első ütemben 150 ezer kártyát gyártanak le, összesen 700 ezret szeretnének.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként felemás évet zárt: a vállalat adózott eredménye 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról, miközben forgalma 386 milliárdról 420-ra nőtt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.