Önkéntes pénzmosókra kezd el vadászni a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. még idén bevezeti a játékoskártyát, adta hírül az MTI.

Ezzel az állami vállalat a pénzmosás elleni törvénynek szeretne megfelelni. (A nyereménnyel nem kell elszámolni az adóhivatal felé, ezért bevett módszer, hogy szerencsejátékon forgatják meg a fekete jövedelmet.)

A játékoskártyák „terítése” novemberben kezdődik, és használatuk nem lesz kötelező. Így egyelőre csak azok a pénzmosásban érdekeltek váltsák ki a kártyát, akik hatósági segítséggel vetnének véget hazánk nemzetgazdasági esélyeit rontó tevékenységüknek. 

Az első ütemben 150 ezer kártyát gyártanak le, összesen 700 ezret szeretnének.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként felemás évet zárt: a vállalat adózott eredménye 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról, miközben forgalma 386 milliárdról 420-ra nőtt. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.