Önkéntes pénzmosókra kezd el vadászni a Szerencsejáték Zrt.

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Szerencsejáték Zrt. még idén bevezeti a játékoskártyát, adta hírül az MTI.

Ezzel az állami vállalat a pénzmosás elleni törvénynek szeretne megfelelni. (A nyereménnyel nem kell elszámolni az adóhivatal felé, ezért bevett módszer, hogy szerencsejátékon forgatják meg a fekete jövedelmet.)

A játékoskártyák „terítése” novemberben kezdődik, és használatuk nem lesz kötelező. Így egyelőre csak azok a pénzmosásban érdekeltek váltsák ki a kártyát, akik hatósági segítséggel vetnének véget hazánk nemzetgazdasági esélyeit rontó tevékenységüknek. 

Az első ütemben 150 ezer kártyát gyártanak le, összesen 700 ezret szeretnének.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként felemás évet zárt: a vállalat adózott eredménye 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról, miközben forgalma 386 milliárdról 420-ra nőtt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.