Pedofilügybe bukott bele az izlandi kormány

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy évet sem bírt ki a tavaly megalakult izlandi kormány, nagy valószínűséggel újra választás kell kiírni a 300 ezres szigetországban.

A három pártból álló kormánykoalícióból a Fényes Jövő pártja vált ki, miután kiderült, a miniszterelnök, Bjarni Benediktsson két hónapja titkolja, hogy tud arról, édesapja korábban támogató levelet írt egy pedofil bűnügyben elítélt férfi érdekében.

Izlandon ugyanis súlyos bűncselekményekért elítéltek részleges amnesztiában részesülnek, ha a társadalom három tiszteletre méltó tagjától sikerül támogató levelet szerezniük.

A pedofil férfi ügye azonban annyira kiakasztotta a közvéleményt, hogy politikai botrány lett a dologból: Hjalti Sigurjón Hauksson 12 éves nevelt lányát erőszakolta meg nap mint nap. Miután kiderült a levél léte, az áldozat is értetlenségének adott hangot, a levélben ugyanis a férfi becsületének visszaállítását indítványozta a minszterelnök apja.

A levél nyilvánosságra kerülését ráadásul egy jó ideje próbálta megakadályozni a kormány. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.