Pedofilügybe bukott bele az izlandi kormány

Egy évet sem bírt ki a tavaly megalakult izlandi kormány, nagy valószínűséggel újra választás kell kiírni a 300 ezres szigetországban.

A három pártból álló kormánykoalícióból a Fényes Jövő pártja vált ki, miután kiderült, a miniszterelnök, Bjarni Benediktsson két hónapja titkolja, hogy tud arról, édesapja korábban támogató levelet írt egy pedofil bűnügyben elítélt férfi érdekében.

Izlandon ugyanis súlyos bűncselekményekért elítéltek részleges amnesztiában részesülnek, ha a társadalom három tiszteletre méltó tagjától sikerül támogató levelet szerezniük.

A pedofil férfi ügye azonban annyira kiakasztotta a közvéleményt, hogy politikai botrány lett a dologból: Hjalti Sigurjón Hauksson 12 éves nevelt lányát erőszakolta meg nap mint nap. Miután kiderült a levél léte, az áldozat is értetlenségének adott hangot, a levélben ugyanis a férfi becsületének visszaállítását indítványozta a minszterelnök apja.

A levél nyilvánosságra kerülését ráadásul egy jó ideje próbálta megakadályozni a kormány. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.