Egy pennsylvaniai rab szerint félreértés, hogy fenyegetésből küldte volna el Hannibal Lecter képét az őt elítélő bírónak

bűnügy
2017 szeptember 16., 08:18
comments 43

Eljárást indítottak egy pennsylvaniai férfi ellen, aki a börtönből küldött egy levelet az őt elítélő bírónak, amibe belecsúsztatta Hannibal Lecter képét is. A bíró pedig fenyegetésnek vette a sorozatgyilkost ábrázoló fotót.

photo_camera Fotó: Strong Heart/Demme Production/Collection Christophel

A levelet feladó Gregg Tchirkow azzal védekezett, hogy a kép tulajdonképpan csak egy segélykiáltás volt, amivel azt akarta üzenni, hogy pszichiátriai segítségre lesz szüksége, miután kiszabadul a börtönből. A férfit ugyanis Meagan Bilik-Defazio bíró ítélte el 2015-ben fűtermesztés miatt. Az ügyészség szerint a levél célja az volt, hogy bosszút álljon a bírón és megfélemlítse.

A kihallgatásán Tchirkow nevetségesnek nevezte az ellene felhozott vádakat, de mégsem tudta meggyőzni az ügyben eljáró bírót, hogy nem akarta bántani Bilik-Defazio. Valószínűleg az sem segített, hogy a tárgyaláson idézett a Bárányok hallgatnak kutas jelenetéből: „Most pedig a vödörbe teszi a flakont.”

link Forrás

Tchirkow azt ígérte, hogy harcolni fog a vádak ellen, de úgy érzi, rontja az esélyeit, hogy a bíró a sértett. (APNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.