Egy pennsylvaniai rab szerint félreértés, hogy fenyegetésből küldte volna el Hannibal Lecter képét az őt elítélő bírónak

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Eljárást indítottak egy pennsylvaniai férfi ellen, aki a börtönből küldött egy levelet az őt elítélő bírónak, amibe belecsúsztatta Hannibal Lecter képét is. A bíró pedig fenyegetésnek vette a sorozatgyilkost ábrázoló fotót.

Fotó: Strong Heart/Demme Production/Collection Christophel

A levelet feladó Gregg Tchirkow azzal védekezett, hogy a kép tulajdonképpan csak egy segélykiáltás volt, amivel azt akarta üzenni, hogy pszichiátriai segítségre lesz szüksége, miután kiszabadul a börtönből. A férfit ugyanis Meagan Bilik-Defazio bíró ítélte el 2015-ben fűtermesztés miatt. Az ügyészség szerint a levél célja az volt, hogy bosszút álljon a bírón és megfélemlítse.

A kihallgatásán Tchirkow nevetségesnek nevezte az ellene felhozott vádakat, de mégsem tudta meggyőzni az ügyben eljáró bírót, hogy nem akarta bántani Bilik-Defazio. Valószínűleg az sem segített, hogy a tárgyaláson idézett a Bárányok hallgatnak kutas jelenetéből: „Most pedig a vödörbe teszi a flakont.”

Tchirkow azt ígérte, hogy harcolni fog a vádak ellen, de úgy érzi, rontja az esélyeit, hogy a bíró a sértett. (APNews)