Még keresik a londoni merénylet elkövetőit

külföld
2017 szeptember 16., 07:15
comments 62

Nagy-Britanniában több száz katonát vezényeltek a fontosabb csomópontok őrzésére, hogy a rendőrség a felszabaduló erőforrásaival a pénteki támadás elkövetőinek keresésére tudjon koncentrálni. A Parsons Green nevű állomásnál a reggeli csúcsforgalom idején egy házi készítésű bomba miatt lángba borult az egyik szerelvény, a támadásban 29 ember sérült meg. Idén már ez volt az ötödik terrortámadás az országban.

Egy vödörből csaptak fel a lángok.
photo_camera Egy vödörből csaptak fel a lángok. Fotó: HO/AFP

A támadás után Theresa May miniszterelnök bejelentette, hogy a kritikus szintre emelik a terrorkészültséget, ezért az emberek több fegyveres rendőrt fognak látni az utcákon. Mark Rowley terrorelhárító tiszt a Reutersnek azt mondta, hogy jól halad a nyomozás az ügyben. Üldözik a gyanúsítottakat, több száz rendőr vesz részt a nyomozásban, szemtanúkkal beszélnek és visszanézik a biztonsági kamerák felvételeit. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.