Még keresik a londoni merénylet elkövetőit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy-Britanniában több száz katonát vezényeltek a fontosabb csomópontok őrzésére, hogy a rendőrség a felszabaduló erőforrásaival a pénteki támadás elkövetőinek keresésére tudjon koncentrálni. A Parsons Green nevű állomásnál a reggeli csúcsforgalom idején egy házi készítésű bomba miatt lángba borult az egyik szerelvény, a támadásban 29 ember sérült meg. Idén már ez volt az ötödik terrortámadás az országban.

Egy vödörből csaptak fel a lángok.Fotó: HO/AFP

A támadás után Theresa May miniszterelnök bejelentette, hogy a kritikus szintre emelik a terrorkészültséget, ezért az emberek több fegyveres rendőrt fognak látni az utcákon. Mark Rowley terrorelhárító tiszt a Reutersnek azt mondta, hogy jól halad a nyomozás az ügyben. Üldözik a gyanúsítottakat, több száz rendőr vesz részt a nyomozásban, szemtanúkkal beszélnek és visszanézik a biztonsági kamerák felvételeit. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.