Nem fogod elhinni, milyen jegyet kapnak az utasok a ferihegyi reptéri buszon

Emlékezetes, hogy alig indult el a XXI. század legkormeghaladóbb budapesti fejlesztése, a Belvárosból a Liszt Ferenc Repülőtérre járó busz, máris lebukott két alkalmazott, hogy a használt jegyeket az utasoknak újra eladva kerestek zsebpénzt.

Olvasónk, Tamás szerdán érkezett Budapestre, hogy a városba befelé tartva szembesüljön azzal, a BKV hogyan próbálja megakadályozni a további trükközéseket.

Felszereltek egy jegykezelő gépet? Elővettek pár régi lyukasztót? 

Nem és nem. Hosszában kettétépik a jegyeket, majd összegyűrik. De nem arról van szó, hogy az eldobott jegyeket tépnék el, hogy egy morálisan kevésbé acélos kolléga nehogy felvegye őket a padlóról és még egyszer eladja. Hanem arról, hogy az utasok a 900 forint kifizetése után már eleve így kapják meg a jegyüket. Ezen a ponton adnám át a szót Tamásnak, mert ő nálam sokkal élményszerűbben meséli el, hogy is megy ez:

Először meglepődtem amikor a képen látható jegyet kaptam 900 Forint ellenében főleg, hogy összegyűrt kis papír galacsin formában adta át a kedves alkalmazott. Majd ott hagyott. Mikor értetlenül utánna kiabáltak, hogy ez a jegy erre ő csak sürgetett, hogy szállják fel. A többieknek pedig odaszólt, hogy 'eltéptem a jegyet!'

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.