Hatmillió dolláros élelmiszeradománnyal segíti Kubát az ENSZ

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) a hét végén jelentette be, hogy összesen 5,7 millió dollárt (4,77 millió euró) biztosít az Irma által leginkább sújtott kubai tartományokban mintegy 700 ezer ember élelmezésére. 

A szigetországban legkevesebb tízen vesztették életüket a hurrikán pusztításai következtében több mint egy héttel ezelőtt. 

A legerősebben sújtott térségek között volt Havanna, Matanzas, Sancti Spíritus és Ciego de Ávila tartomány.

A legtöbb halott a fővárosban, Havannában volt, ahol több mint egyméteres árvíz borított több sűrűn lakott városrészt is. A pusztító szélvihar óriási károkat okozott a mezőgazdasági termésben, több helyütt napokig szünetelt az áramellátás, és épületek tetőszerkezetei semmisültek meg. 

A WFP ügyvezető igazgatója, David Beasley a hét végén Havannában tett látogatást. Sajtóértekezletén a hurrikán példátlan pusztításairól beszélt. Mindezt úgy összegezte, hogy az Irma a 11 millió kubai ellátását rövid-, illetve közép távon érinti, és kereken 60 ezer hektár mezőgazdasági termőföld ment tönkre. 

Bejelentette, hogy az elkövetkező időszakban ingyenes élelmiszeradagokat - mindenekelőtt rizst - osztanak szét a lakosság körében. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.