Két kezdő orvos felügyelt 436 betegre egy brit kórházban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) egyik jelentése szerint egyre kritikusabb a munkaerőhiány a brit egészségügyben. Ennek érzékeltetésére felhoztak egy példát is: a  plymouth-i Derriford Kórházban a személyzet kénytelen volt lenyomni egy éjjeli ügyeleti műszakot, amiben

összesen 436 betegre felügyelt két kezdő orvos.

Ráadásul a két orvos közül az egyik úgy volt ténytelen lenyomni az éjszakát, hogy nappal dolgozott a kórház mellkasi sebészeti osztályán. A jelentés szerint rengeteg orvos panaszkodik a túlmunka miatt, és ez a túlmunka a legtöbb esetben a krónikus munkaerőhiányra vezethető vissza.

Vilmos herceg (középen) látogatáson az NHS egyik kórházának műtőjében (AFP PHOTO / POOL / LEFTERIS PITARAKIS)Fotó: LEFTERIS PITARAKIS

A jelentés szerint ráadásul a jelenlegi trendek alapján a jövőben általánossá válhat ez a munkateher, és gyakori lehet, hogy két orvos kb. 450 betegre felügyeljen.

Ahhoz képest, hogy a Brexit-kampány egyik legfontosabb jelszava az volt, hogy a Brexit után az EU-s befizetések majd az NHS-hez is mehetnek, egyelőre nem tűnik úgy, hogy a szolgálat finanszírozását hosszú távon is hajlandó lenni rendbe tenni a kormány. Ez azért gond, mert a brit társadalomnak (ahogyan minden, gyorsan öregedő társadalomnak) egyre több egészségügyi szolgáltatásra és kiterjedtebb ellátásra lenne szüksége. (Telegraph)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.