Két kezdő orvos felügyelt 436 betegre egy brit kórházban

külföld
2017 szeptember 17., 14:37
comments 231

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) egyik jelentése szerint egyre kritikusabb a munkaerőhiány a brit egészségügyben. Ennek érzékeltetésére felhoztak egy példát is: a  plymouth-i Derriford Kórházban a személyzet kénytelen volt lenyomni egy éjjeli ügyeleti műszakot, amiben

összesen 436 betegre felügyelt két kezdő orvos.

Ráadásul a két orvos közül az egyik úgy volt ténytelen lenyomni az éjszakát, hogy nappal dolgozott a kórház mellkasi sebészeti osztályán. A jelentés szerint rengeteg orvos panaszkodik a túlmunka miatt, és ez a túlmunka a legtöbb esetben a krónikus munkaerőhiányra vezethető vissza.

Vilmos herceg (középen) látogatáson az NHS egyik kórházának műtőjében (AFP PHOTO / POOL / LEFTERIS PITARAKIS)
photo_camera Vilmos herceg (középen) látogatáson az NHS egyik kórházának műtőjében (AFP PHOTO / POOL / LEFTERIS PITARAKIS) Fotó: LEFTERIS PITARAKIS

A jelentés szerint ráadásul a jelenlegi trendek alapján a jövőben általánossá válhat ez a munkateher, és gyakori lehet, hogy két orvos kb. 450 betegre felügyeljen.

Ahhoz képest, hogy a Brexit-kampány egyik legfontosabb jelszava az volt, hogy a Brexit után az EU-s befizetések majd az NHS-hez is mehetnek, egyelőre nem tűnik úgy, hogy a szolgálat finanszírozását hosszú távon is hajlandó lenni rendbe tenni a kormány. Ez azért gond, mert a brit társadalomnak (ahogyan minden, gyorsan öregedő társadalomnak) egyre több egészségügyi szolgáltatásra és kiterjedtebb ellátásra lenne szüksége. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.