Két kezdő orvos felügyelt 436 betegre egy brit kórházban

külföld
2017 szeptember 17., 14:37
comments 231

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) egyik jelentése szerint egyre kritikusabb a munkaerőhiány a brit egészségügyben. Ennek érzékeltetésére felhoztak egy példát is: a  plymouth-i Derriford Kórházban a személyzet kénytelen volt lenyomni egy éjjeli ügyeleti műszakot, amiben

összesen 436 betegre felügyelt két kezdő orvos.

Ráadásul a két orvos közül az egyik úgy volt ténytelen lenyomni az éjszakát, hogy nappal dolgozott a kórház mellkasi sebészeti osztályán. A jelentés szerint rengeteg orvos panaszkodik a túlmunka miatt, és ez a túlmunka a legtöbb esetben a krónikus munkaerőhiányra vezethető vissza.

photo_camera Vilmos herceg (középen) látogatáson az NHS egyik kórházának műtőjében (AFP PHOTO / POOL / LEFTERIS PITARAKIS) Fotó: LEFTERIS PITARAKIS

A jelentés szerint ráadásul a jelenlegi trendek alapján a jövőben általánossá válhat ez a munkateher, és gyakori lehet, hogy két orvos kb. 450 betegre felügyeljen.

Ahhoz képest, hogy a Brexit-kampány egyik legfontosabb jelszava az volt, hogy a Brexit után az EU-s befizetések majd az NHS-hez is mehetnek, egyelőre nem tűnik úgy, hogy a szolgálat finanszírozását hosszú távon is hajlandó lenni rendbe tenni a kormány. Ez azért gond, mert a brit társadalomnak (ahogyan minden, gyorsan öregedő társadalomnak) egyre több egészségügyi szolgáltatásra és kiterjedtebb ellátásra lenne szüksége. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt