Két kezdő orvos felügyelt 436 betegre egy brit kórházban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) egyik jelentése szerint egyre kritikusabb a munkaerőhiány a brit egészségügyben. Ennek érzékeltetésére felhoztak egy példát is: a  plymouth-i Derriford Kórházban a személyzet kénytelen volt lenyomni egy éjjeli ügyeleti műszakot, amiben

összesen 436 betegre felügyelt két kezdő orvos.

Ráadásul a két orvos közül az egyik úgy volt ténytelen lenyomni az éjszakát, hogy nappal dolgozott a kórház mellkasi sebészeti osztályán. A jelentés szerint rengeteg orvos panaszkodik a túlmunka miatt, és ez a túlmunka a legtöbb esetben a krónikus munkaerőhiányra vezethető vissza.

Vilmos herceg (középen) látogatáson az NHS egyik kórházának műtőjében (AFP PHOTO / POOL / LEFTERIS PITARAKIS)Fotó: LEFTERIS PITARAKIS

A jelentés szerint ráadásul a jelenlegi trendek alapján a jövőben általánossá válhat ez a munkateher, és gyakori lehet, hogy két orvos kb. 450 betegre felügyeljen.

Ahhoz képest, hogy a Brexit-kampány egyik legfontosabb jelszava az volt, hogy a Brexit után az EU-s befizetések majd az NHS-hez is mehetnek, egyelőre nem tűnik úgy, hogy a szolgálat finanszírozását hosszú távon is hajlandó lenni rendbe tenni a kormány. Ez azért gond, mert a brit társadalomnak (ahogyan minden, gyorsan öregedő társadalomnak) egyre több egészségügyi szolgáltatásra és kiterjedtebb ellátásra lenne szüksége. (Telegraph)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.