Martin McDonagh új filmje nyerte a Torontói Filmfesztivál közönségdíját

a hetedik művészet
2017 szeptember 17., 16:28
comments 63

Martin McDonagh Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmje kapta a Torontói Filmfesztivál közönségdíját vasárnap.

Az író-rendező Martin McDonagh krimijének főszerepét, a lánya gyilkosa után kutató anyát Frances McDormand játssza. A szakmai díjak helyett közönségdíjakat osztó fesztiválon elért siker nyomán a produkció máris az Oscar előszobájában érezheti magát. Korábban számos torontói közönségdíjas nyerte el az amerikai filmakadémia trófeáját is, köztük a Gettómilliomos, a 12 év rabszolgaság vagy tavaly a Kaliforniai álom.

Sam Rockwell, Frances McDormand, Martin McDonagh és Graham Broadbent
photo_camera Sam Rockwell, Frances McDormand, Martin McDonagh és Graham Broadbent Fotó: Rich Fury/AFP

A legjobb dokumentumfilm közönségdíjazottja JR és Agnes Varda Visages, Villages című munkája lett. A Midnight Madness (Éjszakai őrület) szekció közönségdíját pedig Joseph Kahn Bodied című filmje vehette át a kanadai fesztiválon.

A legjobb külföldi film mezőny győzteséről azonban zsűri döntött, amely a Platform-díjat az ausztrál Warwick Thornton Sweet Country című westernjének ítélte oda. A FIPRESCI nemzetközi kritikusszervezet Discovery-díjának nyertese pedig az iráni Sadaf Foroughi lett az Ava című drámáért.

A 42. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 7. és 17. között rendezték meg. A mustrán Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is műsorra tűzték. A 11 napos filmes seregszemlén több mint 250 filmet láthatott a közönség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.