Bevonult a börtönbe az MNV volt értékesítési igazgatója, Gyurcsány elkísérte

2017 szeptember 19., kedd 10:31
360

Császy Zsoltot júniusban ítélték jogerősen is három év börtönre a 2008-as sukorói telekcsere ügyében hűtlen kezelés kísérlete miatt. A szintén MNV-vezető Tátrai Miklóst is elítélték ekkor, ő két és fél évet kapott. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Császy kedden bevonult a tököli börtönbe, Gyucsány Ferenc is elkísérte.  Ott volt Herényi Károly, az MDF egykori elnökhelyettese és Iványi Gábor lelkész is.

A sukorói telekügy a Gyurcsány-kormány egyik nagy botránya volt. Sukoró külterületén fekvő, 70 hektár állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – de később kiderült, előbbi értékét súlyosan alá-, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisítottak. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Gyurcsány sajtótájékoztatót is tartott a helyszínen, és azt mondta:

„érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni.”

Szerinte az elítéltek politikai foglyok. Császy Zsolt a bevonulása előtt azt monda, amíg igazságot nem szolgáltatnak nekik, ennek az ügynek nem lesz vége, elmennek akár Strasbourgig is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt