Bevonult a börtönbe az MNV volt értékesítési igazgatója, Gyurcsány elkísérte

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Császy Zsoltot júniusban ítélték jogerősen is három év börtönre a 2008-as sukorói telekcsere ügyében hűtlen kezelés kísérlete miatt. A szintén MNV-vezető Tátrai Miklóst is elítélték ekkor, ő két és fél évet kapott. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Császy kedden bevonult a tököli börtönbe, Gyucsány Ferenc is elkísérte.  Ott volt Herényi Károly, az MDF egykori elnökhelyettese és Iványi Gábor lelkész is.

A sukorói telekügy a Gyurcsány-kormány egyik nagy botránya volt. Sukoró külterületén fekvő, 70 hektár állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – de később kiderült, előbbi értékét súlyosan alá-, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisítottak. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Gyurcsány sajtótájékoztatót is tartott a helyszínen, és azt mondta:

„érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni.”

Szerinte az elítéltek politikai foglyok. Császy Zsolt a bevonulása előtt azt monda, amíg igazságot nem szolgáltatnak nekik, ennek az ügynek nem lesz vége, elmennek akár Strasbourgig is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.