Bevonult a börtönbe az MNV volt értékesítési igazgatója, Gyurcsány elkísérte

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Császy Zsoltot júniusban ítélték jogerősen is három év börtönre a 2008-as sukorói telekcsere ügyében hűtlen kezelés kísérlete miatt. A szintén MNV-vezető Tátrai Miklóst is elítélték ekkor, ő két és fél évet kapott. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Császy kedden bevonult a tököli börtönbe, Gyucsány Ferenc is elkísérte.  Ott volt Herényi Károly, az MDF egykori elnökhelyettese és Iványi Gábor lelkész is.

A sukorói telekügy a Gyurcsány-kormány egyik nagy botránya volt. Sukoró külterületén fekvő, 70 hektár állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – de később kiderült, előbbi értékét súlyosan alá-, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisítottak. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Gyurcsány sajtótájékoztatót is tartott a helyszínen, és azt mondta:

„érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni.”

Szerinte az elítéltek politikai foglyok. Császy Zsolt a bevonulása előtt azt monda, amíg igazságot nem szolgáltatnak nekik, ennek az ügynek nem lesz vége, elmennek akár Strasbourgig is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.