Egy szál supermanes alsónadrágban mászta meg Wales legmagasabb csúcsát, mentőket kellett hívni hozzá

A 19 éves halewoodi Nathan French úgy döntött, megmássza Wales legmagasabb csúcsát, az 1085 métres magas Snowdont. Mindezt ebben a szettben tette meg:

Az egy szál Superman-alsónadrágot viselő French a csúcson remegni kezdett. Négy idősebb hölgy adott neki jegyet a lefelé tartó hegyivasútra, ott lett igazán rosszul.  Mentőket kellett hívni, mert leesett a vércukra és a vérnyomása, a teste kihűlt. Nem hallott, a látása is elhomályosult.  A hegyimentők vezetője szerint sokkal rosszabbul is járhatott volna.

Nathan French egyébként sport-, táplálkozástudomány- , és egyészségügyi egyetemi hallgató, a mászással pedig a brit demencia-alapítványnak akart pénzt gyűjteni, a nagyanyja is ebben szenved.

„Húsz percet töltöttek velem a mentők, és azt mondták, nem vesztegettem az idejüket, és ők is nevettek rajta. Az eset nem került pénzbe sem”

- mondta, miután elég sok gúnyolódó kommentet kapott az eset miatt. A hegycsúcson legalább tíz fokkal hidegebb van, mint a hegy lábánál lévő faluban, Llanberisben. A hegyimentők pedig mindenkit figyelmeztetnek: aki a hegyek közé megy, annak mindig kellően fel kell szerelkeznie ruhával és élelmiszerrel, és fel kell készülnie az időjárás változásaira is.

„Vannak, akik az én koromban rabolnak, drogoznak és erőszakoskodnak, mégis én kapom a gyűlöletet, miközben valami jót akarok tenni” 

- mondta French, de történetnek végül jó vége lett, 1300 font gyűlt össze az oldalán a célra. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.