Németországban pénzbírság jár, ha segítség helyett átlépsz egy ájult emberen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elítélte a bíróság azt a három gyanúsítottat, akik sorsára hagytak egy magatehetetlen idős embert Németországban. A biztonsági kamera felvételei alapján a három elkövető átlépte a bankautomata közelében ájultan heverő férfit, majd maguk vették használatba az ATM-et.

Az Essen-Borbeck körzeti bíróság most hozott döntést a tavaly októberi esetben, az ítélethozatalban a segítségnyújtási kötelezettségre, és az országban hatályban lévő "jó szamaritánus" törvényre hivatkoznak. Az elítélteket 2900 és 4300 euró közötti pénzbírságra ítélték.

Az elkövetők azzal védekeztek, fogalmuk sem volt, hogy a férfi rosszul van és segítségre szorul, arra gondoltak, hogy csak egy az automata közelébe húzódott hajléktalanról van szó. A 83 éves férfi alig egy héttel a rosszullét után életét vesztette. (CNN)

Szőke Dániel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.