Németországban pénzbírság jár, ha segítség helyett átlépsz egy ájult emberen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elítélte a bíróság azt a három gyanúsítottat, akik sorsára hagytak egy magatehetetlen idős embert Németországban. A biztonsági kamera felvételei alapján a három elkövető átlépte a bankautomata közelében ájultan heverő férfit, majd maguk vették használatba az ATM-et.

Az Essen-Borbeck körzeti bíróság most hozott döntést a tavaly októberi esetben, az ítélethozatalban a segítségnyújtási kötelezettségre, és az országban hatályban lévő "jó szamaritánus" törvényre hivatkoznak. Az elítélteket 2900 és 4300 euró közötti pénzbírságra ítélték.

Az elkövetők azzal védekeztek, fogalmuk sem volt, hogy a férfi rosszul van és segítségre szorul, arra gondoltak, hogy csak egy az automata közelébe húzódott hajléktalanról van szó. A 83 éves férfi alig egy héttel a rosszullét után életét vesztette. (CNN)

Szőke Dániel

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.