Brit turistanő vitatkozott a nepáli hegyekben a másfél dolláros tea árán, a helyi asszony kerítésléccel üldözte

ÉLET
2017 szeptember 20., 14:58
comments 452

Egy nepáli túrán agresszív teaárus áldozatává vált brit család története tartja izgalomban az angolszász médiavilágot. A turisták az Annapurna térségében megálltak teázni egy bódénál, de amikor kiderült, hogy a tea többe kerül, mint amennyinek ki van írva, vitába keveredtek az árussal. A nepáli nő feldühödött, és lécekkel kezdte kergetni őket a sziklás ösvényeken, közben halálosan fenyegette a menekülőket. A brit nő az üldözés közepén bekapcsolta a kameráját.

link Forrás

A britek egy darabig menekülnek, aztán a nő megáll, botját maga elé tartva próbálja távol tartani a teaárust, aki falécekkel hadonászik és üvöltve szidalmazza őket. Tiszteletlen, fukar turistának, kutyának nevezi, aki másfél dolláron spórol, mikor más túrázók még meg is köszönik a vendéglátást. A brit nő hiába mondja el legalább ötvenszer, hogy "sajnálom, kérem, ne bántson, megijeszti a fiamat", a nepáli nő nem nyugszik. 3:18-nál szürreális díszletként egy kutya is színrelép a semmiből.

A nepáli nő időnként lassít, leteszi a léceket, mire a brit nő is elhallgat. Aztán újraindul az egész, nepáli nő megint magasba emeli a fegyverét, a brit nő megint bocsánatkérésbe kezd. Miután ez háromszor megismétlődik, úgy tűnik, mintha ennek soha nem lenne vége, mintha ez a jelenet már nem is ebben a világban játszódna. Végül a nepáli nő bosszúsan megkegyelmez az üldözötteknek.

A mikrobalhé persze nagy izgalomban tartja az angolnyelvű közönséget, sokan a nepáli nőnek adnak igazat, mondván, a brit nőnek fogalma sem lehet róla, milyen sokat dolgozik a pénzéért. Mások a brit turistát védik a lehúzós őslakossal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.