Bojár Gábor milliárdos nagyobb összeggel is támogatna egy Orbán-ellenes összefogást

2017 szeptember 20., szerda 16:15
422

A Graphisoft alapítója, Bojár Gábor már adományozott egymillió forintot a Momentum Mozgalomnak (magánszemélyek ezt megtehetik Magyarországon), és többet is adna, ha az új pártok összefognának, mondta el a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Bojár szerint nem Orbán Viktort, hanem az apátiát kell Magyarországon legyőzni, és erre leginkább az új pártoknak (LMP, Együtt, Párbeszéd, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Kétfarkú Kutya Párt) van lehetőségük, ha és amennyiben összefognak.

„Egy ilyen felállás nem azért tudna működni, mert az egyenként 1–3 százaléknyi támogatottságok összeadódnának. Hanem azért, mert akkor a választók látnák, hogy ezek a pártok, amelyek tisztességesek és nem vettek részt a nagy lopásokban, képesek együttműködni. Ennek pedig olyan mozgósító ereje lenne, ami a koordinált indulással akár többséget is hozhatna a választásokon.”

Az összefogás kérdése a jövő évi választások legmelegebb pitéje az ellenzéki oldalon, a Fidesz által átalakított választási rendszerben ugyanis ügyesen kell ahhoz taktikázni, ha kormány buktatna az ember, többek között felmerülhet, hogy egyéniben közös jelöltek induljanak.

Egyelőre azonban sem az új, sem a régi kispártok nem jutottak el semmiféle megállapodásig, de a háttérben komolyan mennek a tanácskozások.

Most például a Hvg arról ír, a héten leülhet egyeztetni az LMP és az MSZP is egymással, előbbi részéről Ungár Péter lenne a tárgyaló.

Közben az LMP megválasztotta saját miniszterelnök-jelöltjét, Szél Bernadettet, aki eddigi nyilatkozataiban az LMP önálló indulását hangoztatta.  (Magyar Narancs/Hvg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt