Bojár Gábor milliárdos nagyobb összeggel is támogatna egy Orbán-ellenes összefogást

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A Graphisoft alapítója, Bojár Gábor már adományozott egymillió forintot a Momentum Mozgalomnak (magánszemélyek ezt megtehetik Magyarországon), és többet is adna, ha az új pártok összefognának, mondta el a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Bojár szerint nem Orbán Viktort, hanem az apátiát kell Magyarországon legyőzni, és erre leginkább az új pártoknak (LMP, Együtt, Párbeszéd, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Kétfarkú Kutya Párt) van lehetőségük, ha és amennyiben összefognak.

„Egy ilyen felállás nem azért tudna működni, mert az egyenként 1–3 százaléknyi támogatottságok összeadódnának. Hanem azért, mert akkor a választók látnák, hogy ezek a pártok, amelyek tisztességesek és nem vettek részt a nagy lopásokban, képesek együttműködni. Ennek pedig olyan mozgósító ereje lenne, ami a koordinált indulással akár többséget is hozhatna a választásokon.”

Az összefogás kérdése a jövő évi választások legmelegebb pitéje az ellenzéki oldalon, a Fidesz által átalakított választási rendszerben ugyanis ügyesen kell ahhoz taktikázni, ha kormány buktatna az ember, többek között felmerülhet, hogy egyéniben közös jelöltek induljanak.

Egyelőre azonban sem az új, sem a régi kispártok nem jutottak el semmiféle megállapodásig, de a háttérben komolyan mennek a tanácskozások.

Most például a Hvg arról ír, a héten leülhet egyeztetni az LMP és az MSZP is egymással, előbbi részéről Ungár Péter lenne a tárgyaló.

Közben az LMP megválasztotta saját miniszterelnök-jelöltjét, Szél Bernadettet, aki eddigi nyilatkozataiban az LMP önálló indulását hangoztatta.  (Magyar Narancs/Hvg)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.