Bojár Gábor milliárdos nagyobb összeggel is támogatna egy Orbán-ellenes összefogást

A Graphisoft alapítója, Bojár Gábor már adományozott egymillió forintot a Momentum Mozgalomnak (magánszemélyek ezt megtehetik Magyarországon), és többet is adna, ha az új pártok összefognának, mondta el a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Bojár szerint nem Orbán Viktort, hanem az apátiát kell Magyarországon legyőzni, és erre leginkább az új pártoknak (LMP, Együtt, Párbeszéd, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Kétfarkú Kutya Párt) van lehetőségük, ha és amennyiben összefognak.

„Egy ilyen felállás nem azért tudna működni, mert az egyenként 1–3 százaléknyi támogatottságok összeadódnának. Hanem azért, mert akkor a választók látnák, hogy ezek a pártok, amelyek tisztességesek és nem vettek részt a nagy lopásokban, képesek együttműködni. Ennek pedig olyan mozgósító ereje lenne, ami a koordinált indulással akár többséget is hozhatna a választásokon.”

Az összefogás kérdése a jövő évi választások legmelegebb pitéje az ellenzéki oldalon, a Fidesz által átalakított választási rendszerben ugyanis ügyesen kell ahhoz taktikázni, ha kormány buktatna az ember, többek között felmerülhet, hogy egyéniben közös jelöltek induljanak.

Egyelőre azonban sem az új, sem a régi kispártok nem jutottak el semmiféle megállapodásig, de a háttérben komolyan mennek a tanácskozások.

Most például a Hvg arról ír, a héten leülhet egyeztetni az LMP és az MSZP is egymással, előbbi részéről Ungár Péter lenne a tárgyaló.

Közben az LMP megválasztotta saját miniszterelnök-jelöltjét, Szél Bernadettet, aki eddigi nyilatkozataiban az LMP önálló indulását hangoztatta.  (Magyar Narancs/Hvg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.