Egy olasz férfi egy fegyverrel és 400 lőszerrel megindult a magyar határ felé, mert azt hallotta Ukrajnában, hogy itt nem kell engedély

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A NAV pénzügyőreit is meglepte az a bőséges muníció, amit egy olasz férfinál találtak a beregsurányi határon. A férfit pedig az lepte meg, hogy Magyarországon a fegyverhez és a lövedékekhez engedély kell.

A férfinál közel 400 darab lőszert és egy maroklőfegyvert találtak. A lövedékek és a 4 mm-es forgótáras fegyver az úti holmiból kerültek elő. 

Lőfegyver birtoklása Olaszországban és Magyarországon is engedélyhez kötött, ennek ellenére a férfit meglepte, amikor a pénzügyőrök a papírok után érdeklődtek. 

Állítása szerint Ukrajnában biztosították róla, hogy semmilyen engedélyre nem lesz szüksége.

A NAV pénzügyőrei a fegyvert a lőszerekkel együtt lefoglalták, nyilvántartásba vették és a férfival együtt átadták a rendőrségnek. (via NAV

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.