Elhunyt a Dühöngő bika

Kedden 95 éves korában elhunyt Jake LaMotta, korábbi középsúlyú világbajnok ökölvívó.

Lamotta 2012 szeptember 24-én New Yorkban egy gálavacsorán.Fotó: Jason Kempin/AFP
Robert de Niro a Dühöngő bika c. filmben (r: Martin Scorsese)Forrás: A film

A sportembert egy Miami környéki kórházban, tüdőgyulladás okozta szövődmények miatt érte a halál menyasszonya, a 25 éves Denise Baker bejelentése szerint.

LaMotta, aki versenyzőként a „dühöngő bika” becenévre hallgatott, azzal vált elismert ökölvívóvá, hogy elsőként ő győzte le Sugar Ray Robinsont 1943-ban. 1942 és 1945 között összesen ötször bokszolt Robinsonnal, és bár négy alkalommal kikapott tőle, mindig szoros meccset vívtak egymással:

Karrierje 1941-es kezdetétől 1954-es visszavonulásáig 83 győzelem, 19 vereség és 4 döntetlen volt a mérlege. Visszavonulása után is közszereplő maradt, bártulajdonos volt, filmekben szerepelt.

Az 1970-ben megjelent életrajzi könyve alapján készült Dühöngő bika című Martin Scorsese-filmért a LaMottát játszó Robert De Niro Oscar-díjat kapott.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.