Nem árulhatja pólóit a metálzenekar Kecskeméten, mert egy helyi politikus szerint sátánisták

Tbg
ZENE
2017 szeptember 20., 18:59

„Egy helyi politikai képviselő olyan helyzetbe hozta a TEKA döntéshozóit, hogy ne árulhassuk a termékeinket a klubban az este folyamán mivel sért egyes vallási csoportokat” – írta Facebook-oldalán az Apey & the Pea magyar metálzenekar (szakmailag helyesebben: stoner/sludge/grunge zenekar).

A zenekar – mint minden ilyen zenekar – természetesen a pólóit és egyebeit akarta árusítani a pénteki koncertjük alatt, és mint általában a metálzenekarok, ez a zenekar is a sötét túlvilágból merített ihletet. 

Pl. ilyen pólókat lehetett volna kapni (slusszpoén, hogy a patás kecske egyébként Kecskemét címerállata):

photo_camera Fotó: BlindPeti_PC

A „helyi politikus” valószínűleg a jobbikos Radics Tibor lehetett, ő írta ugyanis pár nappal korábban a következő sorokat:

„Hmm. Érdekes. Egy nemzeti rock zenekar (Hungarica) szellemisége nem fér bele a rabbi számára, hogy a régi zsinagógában a mostani technika házában koncertet adjon, de egy sátánista, a kereszténységet gyalázó zenekar (Apey & the Pea) már belefér... Pentagrammok, kecskefejek és fordított keresztek. Ez való egy zsinagógába ezek szerint. ?”

És valóban, 2010-ben valóban nem koncertezhetett a nemzeti rockegyüttes, a Hungarica a kecskeméti zsinagógában (amely már nem zsinagóga egyébként), miután több szervezet tiltakozott miatta.

Itt tart most a magyar rockháború, amely egy egészen különleges frontot nyitott valahol az antiszemitizmus, a sátánizmus, a nemzeti radikalizmus, a keresztényüldözés és a facebookizmus metszéspontjában, miközben fogy a magyar a tévé előtt.

Hallgassatok inkább Rihannát!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.