A határon túli tanyákat is támogatná a kormány

vidék
2017 szeptember 21., 12:24
comments 189

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) tanyakutatási konferenciáján beszélt arról, hogy  a tanyai élet mindig is a természeti-táji adottságokhoz alkalmazkodó hagyományos gazdálkodási tevékenységet jelentett.

Novák János főtörzsőrmester, lovas járőrvezető segít fát vágni a 71 éves Tamás Miklós tanyáján a Nyíregyházához közeli Gerhártbokorban 2014. február 11-én.
photo_camera Novák János főtörzsőrmester, lovas járőrvezető segít fát vágni a 71 éves Tamás Miklós tanyáján a Nyíregyházához közeli Gerhártbokorban 2014. február 11-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Az eredmények között megemlítette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a tanyák, tanyás térségek megőrzése és fellendítése érdekében 2011-ben tanyafejlesztési programot indított, 

idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította.

Az államtitkár a rendezvényen szorgalmazta a határon túli tanyák, tanyás térségek, külterületi gazdaságok felmérését, valamint a támogatások külhoni kiterjesztését az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztés érdekében. V. Németh Zsolt arra számít, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló öt éve kezdődött kiépítése még az idén befejeződhet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.