A határon túli tanyákat is támogatná a kormány

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) tanyakutatási konferenciáján beszélt arról, hogy  a tanyai élet mindig is a természeti-táji adottságokhoz alkalmazkodó hagyományos gazdálkodási tevékenységet jelentett.

Novák János főtörzsőrmester, lovas járőrvezető segít fát vágni a 71 éves Tamás Miklós tanyáján a Nyíregyházához közeli Gerhártbokorban 2014. február 11-én.Fotó: MTI/Balázs Attila

Az eredmények között megemlítette, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a tanyák, tanyás térségek megőrzése és fellendítése érdekében 2011-ben tanyafejlesztési programot indított, 

idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította.

Az államtitkár a rendezvényen szorgalmazta a határon túli tanyák, tanyás térségek, külterületi gazdaságok felmérését, valamint a támogatások külhoni kiterjesztését az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztés érdekében. V. Németh Zsolt arra számít, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló öt éve kezdődött kiépítése még az idén befejeződhet. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.