Folyami kalózok gyilkolhatták meg a brit túrakajakost az Amazonason

bűnügy
2017 szeptember 21., 07:15
comments 144

Egy magát "vízi kalózoknak" vagy "vízi patkányoknak" nevező rablóbanda gyilkolhatta meg a 43 éves brit túrakajakost, Emma Keltyt, aki az Amazonas forrásától tervezett elevezni az Atlanti-óceánig. Kelty a múlt szerdán küldött vészjelzést a folyó felső folyásától, Lauro Sodré település közeléből. Bár a brazil rendőrség a folyami flotillát is bevonta a keresésbe, holttestét egyelőre nem találták meg, írja a Guardian.

link Forrás

Azt, hogy Kelty gyilkosság áldozata lett, a rablótámadás egyik elfogott gyanúsítottjától tudják a rendőrök. A 19 éves Jardel Pinheiro Gomes, azaz Kael állítása szerint a banda a mobilja, pénze, drónja, tabletja és kamerája miatt rabolta ki Keltyt, akit a bandavezér, a 24 éves Evanilson Gomes da Costa, vagyis Baia lefűrészelt csövű sörétes puskájával lőtt agyon. Azóta Baia is életét vesztette, Kael elbeszélése szerint egy rivális drogcsempészbanda végezte ki.

link Forrás

Kelty a facebookos bejegyzései alapján tisztában volt vele, hogy veszélyes vidéken jár. Még viccelődött is vele, hogy "szóval Coariban vagy (száz kilométeres) környékén el fogják lopni a hajómat, és meg is fognak gyilkolni". Két nappal később már arról posztolt, hogy a folyó egyik kanyarulatában hirtelen ötven, íjakkal felfegyverkezett, motorcsónakos férfiba ütközött. Egy napra rá megölték. Valóban Coari száz kilométeres körzetén belül halt meg.

link Forrás

José Barradas Júnior, a coari rendőrkapitányság főnyomozója szerint a helyiek halála előtt pár órával látták Keltyt kajakozni. Figyelmeztetni is próbálták a leselkedő veszélyre, illetve fel akarták neki ajánlani, hogy aludjon a házukban, ahol biztonságosabb, de sajnos nem értették egymást. "Sem ő, sem ők nem tudtak kommunikálni" - mesélte Barradas Júnior.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.