Hetekig Jamaicán kellett tanulmányozniuk egy rendezvény szervezését az MNB munkatársainak

A Doctors Cave, a Montego-öböl tán leghíresebb strandja.Fotó: Wikimedia Commons, public domain

Februárban egy jegybanki dolgozó egymillió forintos összköltségvetésből egy, áprilisban kétmillió forintból 16 napot töltött a jamaicai Montego-öbölben egy-egy jegybanki dolgozó. Ekkor éppenséggel egyetlen olyan esemény, rendezvény se volt a karib-tengeri szigeten, ami indokolhatta volna, hogy egy jegybanki dolgozó közpénzen utazzon, olyanra egészen májusig kellett várni. Akkor, május 14-18 között tartották a szigeten az Értékpapír-felügyeletek Nemzetközi Szervezetének (IOSCO) éves konferenciáját, aminek örömére két jegybanki szakember már május 10-én, két másik május 13-án utazott a helyszínre, ahonnan végül május 21-én, már négyesben tértek haza, írja a 24.hu az Együtt elnökségi tagja, Spät Judit által megszerzett közérdekű adatokra hivatkozva.

A lap szerint a Magyar Nemzeti Bank azzal indokolta az utazásokat, hogy jövőre Magyarország rendezheti az IOSCO konferenciáját. Szerintük ugyanis a szervezet "elvárja", hogy a következő évi házigazda "jelenlétét, aktív megfigyelését az előző évi konferencia szervezésében, illetve lebonyolításában".

A 24.hu szerint az utak azért kerülhettek ilyen sokba, mert az MNB belső szabályzata szerint ha nem kifejezetten képzési célt szolgál a kiküldetés, akkor business díjtételű repülőjegy rendelhető az Európán kívüli kiküldetésekre.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.