Hetekig Jamaicán kellett tanulmányozniuk egy rendezvény szervezését az MNB munkatársainak

politika
2017 szeptember 21., 07:42
comments 267
A Doctors Cave, a Montego-öböl tán leghíresebb strandja.
photo_camera A Doctors Cave, a Montego-öböl tán leghíresebb strandja. Fotó: Wikimedia Commons, public domain

Februárban egy jegybanki dolgozó egymillió forintos összköltségvetésből egy, áprilisban kétmillió forintból 16 napot töltött a jamaicai Montego-öbölben egy-egy jegybanki dolgozó. Ekkor éppenséggel egyetlen olyan esemény, rendezvény se volt a karib-tengeri szigeten, ami indokolhatta volna, hogy egy jegybanki dolgozó közpénzen utazzon, olyanra egészen májusig kellett várni. Akkor, május 14-18 között tartották a szigeten az Értékpapír-felügyeletek Nemzetközi Szervezetének (IOSCO) éves konferenciáját, aminek örömére két jegybanki szakember már május 10-én, két másik május 13-án utazott a helyszínre, ahonnan végül május 21-én, már négyesben tértek haza, írja a 24.hu az Együtt elnökségi tagja, Spät Judit által megszerzett közérdekű adatokra hivatkozva.

A lap szerint a Magyar Nemzeti Bank azzal indokolta az utazásokat, hogy jövőre Magyarország rendezheti az IOSCO konferenciáját. Szerintük ugyanis a szervezet "elvárja", hogy a következő évi házigazda "jelenlétét, aktív megfigyelését az előző évi konferencia szervezésében, illetve lebonyolításában".

A 24.hu szerint az utak azért kerülhettek ilyen sokba, mert az MNB belső szabályzata szerint ha nem kifejezetten képzési célt szolgál a kiküldetés, akkor business díjtételű repülőjegy rendelhető az Európán kívüli kiküldetésekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.