Prágában mozgatható betonakadályokkal fékeznék meg a gázoló merénylőket

külföld
2017 szeptember 21., 11:48
comments 64

Állandó és mozgatható betonakadályokkal, speciális sorompókkal akadályoznák meg Prága központjában, hogy terroristák járművel gázolhassanak a tömegbe a sokak által látogatott látványosságok, kedvelt turistahelyek közelében. Pár éve már helyeztek el ilyen akadályokat a zsidó műemlékeknél, de a héten újabb tereket és utcákat zártak le.

Az Óvárosi tér a Parízská utca felől. A Parízská a kevés olyan, autóktól elzárt területhez vezető utca egyike az óvárosban, amin nagy sebességre gyorsulhatna egy teherautó.
photo_camera Az Óvárosi tér a Parízská utca felől. A Parízská a kevés olyan, autóktól elzárt területhez vezető utca egyike az óvárosban, amin nagy sebességre gyorsulhatna egy teherautó. Fotó: Google Street View

Az első, fekete-sárga csíkozású betontömböket az Óvárosi tér és a Parízská utca között helyezték el. Ugyanilyen akadályokkal biztosítanák a Hradzsin alatti Mala Stráná hangulatos tereit is, és megújítanák az Óvárosi teret és a Vencel teret figyelő kamerarendszert is.

A Hradzsin három bejáratánál már tavaly fémdetektoros kapukat állítottak fel.

Prága belvárosának polgármestere, Oldrich Lomec szerint amúgy szerencsére Prága közpntjában nincs sok olyan, az autóforgalom elől elzárt terület, amelybe olyan utca torkollna, amin egy teherautó nagyon fel tudna gyorsulni. De ezeket a tereket és utcákat igyekeznek biztonságosabbá tenni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.