Prágában mozgatható betonakadályokkal fékeznék meg a gázoló merénylőket

Állandó és mozgatható betonakadályokkal, speciális sorompókkal akadályoznák meg Prága központjában, hogy terroristák járművel gázolhassanak a tömegbe a sokak által látogatott látványosságok, kedvelt turistahelyek közelében. Pár éve már helyeztek el ilyen akadályokat a zsidó műemlékeknél, de a héten újabb tereket és utcákat zártak le.

Az Óvárosi tér a Parízská utca felől. A Parízská a kevés olyan, autóktól elzárt területhez vezető utca egyike az óvárosban, amin nagy sebességre gyorsulhatna egy teherautó.Fotó: Google Street View

Az első, fekete-sárga csíkozású betontömböket az Óvárosi tér és a Parízská utca között helyezték el. Ugyanilyen akadályokkal biztosítanák a Hradzsin alatti Mala Stráná hangulatos tereit is, és megújítanák az Óvárosi teret és a Vencel teret figyelő kamerarendszert is.

A Hradzsin három bejáratánál már tavaly fémdetektoros kapukat állítottak fel.

Prága belvárosának polgármestere, Oldrich Lomec szerint amúgy szerencsére Prága közpntjában nincs sok olyan, az autóforgalom elől elzárt terület, amelybe olyan utca torkollna, amin egy teherautó nagyon fel tudna gyorsulni. De ezeket a tereket és utcákat igyekeznek biztonságosabbá tenni. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.