A szankciók miatt nem tudnak felszerelést venni a téli olimpiára készülő észak-koreai sízők

külföld
2017 szeptember 22., 20:27
comments 91

A nemzetközi szövetségeiktől kérnek segítséget az észak-koreai sízők, íjászok, és sportlövők, 

mert az országot sújtó nemzetközi szankciók miatt nem tudnak felszereléseket vásárolni a külföldi sportszergyártóktól.

A Reuters szerint a segítségkérő levélben tiltakoznak a diktatúra sportvezetői a gyártók eljárása ellen. Az észak-koreai síszövetség kereken húsz nagy nemzetközi márkát keresett meg, hogy a februári phjongcshangi téli olimpiára készülő sportolóinak felszerelést vásároljon, de mind nemet mondott. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteken bejelentette: segíti a sportolók felkészülését, és kész biztosítani számukra a szükséges felszerelések.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Észak-Koreát nukleáris fegyverkezési programja miatt 2006 óta kilencszer sújtotta szankcióval az ENSZ. Donald Trump legutóbb csütörtökön jelentett be korlátozást. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.