Iskolapélda: nincs aki üzemeltetné a Haladás 13,7 milliárdért felhúzott új stadionját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A magyar stadionépítések tankönyvi mintapéldája lehet a Szombathelyi Haladás új arénájának története, ha nem talál turbómód valamilyen megoldást a város közgyűlése az épület üzemeltetésére. A projekt

  • költségvetését eredetileg 8,8 milliárdra becsülték, 
  • de az építésre beérkező ajánlatok közül a legolcsóbb is 13,1 milliárd lett,
  • a számla végül 13,7 milliárd lett. A kormány kérdés nélkül fizetett. 

A stadion elkészült, a műszaki átadás folyamatban van, viszont

még mindig nincs üzemeltetője.

A város közgyűlése szeptember 14-én zárt ülésen tárgyalta az üzemeltetésre kiírt pályázatokat, döntés azonban nem született. Emiatt pénteken, szeptember 22-én rendkívüli ülést hívtak össze. 

Ha nem találnak üzemeltetőt, akkor az építettő cég, Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek kell működtetni a pályát az önkormányzat által fizetett bérleti díjból. A közgyűlés előtt lévő koncepció szerint

"a Haladás VSE-t évi 70 millió, a Haladás focicsapatát pedig évi 75 millióval támogatja majd a jövőben a szombathelyi önkormányzat, ami lényegében az új stadion bérleti díja lesz."

(Nyugat.hu/Mfor.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.