Míg "megnyugtatóan" rendeződik a városligeti azbeszt sorsa, letakarják

"Az azbesztfelmérés vizsgálati eredményei alapján kijelenthető, hogy a talajfelszínen a legjelentősebb egészségügyi kockázatot okozó, magas azbeszttartalmú porlódó anyag nem található a területen," válaszolta Rétvári Bence államtitkár Oláh Lajos független képviselő a Petőfi Csarnok törmelékéről szóló kérdésére. A Ligetvédők augusztus végén jelezték: bár júliusban levonult az utolsó bontást végző gép is a helyszínről, a hátrahagyott törmelékben azbeszttartalmú hulladékot találtak. 

Rétvári szerint "dacára annak, hogy az egészségre közvetlenül veszélyes azbeszt nem található a bontási területen, 

"a maximális biztonság és a kérdés megnyugtató rendezés e érdekében a Városliget Zrt. megrendeli a helyszínen található azbesztcement tartalmú bontási törmelék szakcég általi elszállítását."

Hogy ez mikor fog megtörténni, nem tudni, az államtitkár szerint "a további építési munkálatok megkezdéséig a terület inert anyaggal történő ideiglenes letakarásáról is gondoskodnak 5-10 cm-es vastagságban."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.