Nem olvas újságot az ügyészség osztályvezetője, nem vizsgálják az azeri kormány 7,6 millió dolláros utalását

bűnügy
2017 szeptember 22., 16:29
comments 211

Nem foglalkozik az azeri pénzekkel az ügyészség, árulta el Szoboszlai-Szász Richárd, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezetője az ATV Start című műsorában pénteken. Az OCCRP nemzetközi újságíró szervezet szeptember elején publikálta oknyomozását, ami szerint 2012 és 2014 között az azeri kormány 2,9 milliárd eurót utalt európai bankokba, hogy ebből az összegből fizessenek le nyugati politikusokat, újságírókat. A riport szerint nem sokkal azután, hogy a magyar kormány kiadta az azeri baltás gyilkost, Ramil Safarovot, 7,6 millió dollár landolt egy magyar számlán. Szoboszlai-Szász szerint az újságcikkek pedig megalapozott gyanúhoz nem elegendőek, mert 

„a büntetőeljárásnál kötött szabályok van, nem az elképzelések alapján folyik az eljárás. Ennek megvan a törvényes alapja, ami a gyanú, a gyanúhoz pedig konkrét ellenőrizhető adatok kellenek. ” 

Az osztályvezető hozzátette, hogy a nyomozás hivatalból vagy feljelentés alapján történik, hivatalos tudomása ilyen adatokról pedig nincs. A műsorvezető, Krug Emília ekkor kérdezett rá arra, hogy az eddig nyilvánosságra került adatokról hogyhogy nincs tudomása, mire Szoboszlai-Szász bevallotta: 

nem olvas újságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt