Egyetlen konvektor van csak, amivel megéri állami támogatásra pályázni

gazdaság
2017 szeptember 23., 14:56
comments 206

A héten elindult az "Otthon melege" nevű program, amivel gázkonvektorok cseréjére lehet állami támogatást kérni. Családonként legfeljebb 500 ezer forint jár, és összesen 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

A pályázat igen népszerű: ahol eddig kiírták (régiónként megy), ott 24 órán belül már le is kellett állítani, akkora volt a túljelentkezés. A pályázók a teljes konvektorcsere 80 százalékát fedezhetik a támogatásból.

A Magyar Nemzetnek cikke szerint az egész pályázatot a FÉG nevű magyarországi konvektorgyár örömére írták ki. 

Ezt például le lehetne cserélni.
photo_camera Ezt például le lehetne cserélni.

Összesen három olyan készüléket lehet kapni Magyarországon, aminek a paraméterei megfelelnek a pályázati kiírásnak, csakhogy ezek közül kettő nagyon drága típus, nem lehet a pályázati keretből egy egész lakást vagy házat befűteni velük. A FÉG konvektora viszont pont 150 ezer forint, amiből hármat lehet venni a pályázati pénzből, így olyan, mintha erre a pályázatra született volna. 

Annál is inkább olyan, mert csak most hozták forgalomba, a Magyar Nemzet kutatása szerint jövő hétfőtől árulják csupán, pont a pályázat indulásakor.

És még annál is inkább olyan, mert a pályázati tájékoztatóban kifejezetten ajánlják ezt a konvektort.

A FÉG a rendszerváltás előtt a nagyon fontos nemzetbiztonsági gócpontnak számító Fegyver- és Gázkészülékgyár egyik jogutódja, az eredeti cég sok kisebb vállalatra darabolódott. A Magyar Nemzet szerint egy szingapúri offshore cég tulajdonában van, de igazi birtokosa egy magyar nagyvállalkozó, Felcsuti Zsolt. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.