Hetvenezer ember életét fenyegeti gátszakadás Puerto Ricóban

külföld
2017 szeptember 23., 05:34
comments 21

Súlyosan megrongálta a Maria hurrikán szerdán a Puerto Rico északi részén található Guajataca folyó gátját, félő, hogy összeomlik. A viharban lehullott 400 milliméternyi csapadék teljesen feltöltötte a 316 méter magas, 5 négyzetkilométeres tározót. A hatóságok nagy erőkkel kezdték meg a mesterséges tó völgyében élő 70 ezer ember evakuálását, de Carlos Bermúdez kormányszóvivő szerint komoly gondot jelent, hogy a szerdai hurrikán komoly károkat okozott az ország  távközlési rendszerében:

a sziget 1600 mobiltelefonos átjátszótornyából 1360 ledőlt, és a hagyományos telefonvezetékek 85 százaléka nem működik. A 78 közigazgatási körzetéből 40-nel nincs kapcsolat.

A kormány ezért Twitteren is próbál üzenni az ottélőknek: nincsenek biztonságban. (BBC)

photo_camera Fotó: RICARDO ARDUENGO/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.