Lázár: Úgy érzem, kormánytagként elvégeztem a rám bízott feladatokat, és tiszta lelkiismerettel adhatnám át a miniszteri széket az utódomnak

POLITIKA
2017 szeptember 23., 06:45
comments 168

A négy legforróbb témát szemlézzük a Magyar Idők Lázár Jánossal készített gigantikus interjújából. 

1. Soros

Vannak országok, ahol nemzetbiztonsági kockázatot jelent Soros György, mondta Lázár. Szerinte az, hogy Magyarországon is az-e, nehezen megválaszolható kérdés, de mint a hírszerzést felügyelő miniszter elmondhatja: "vannak környékbeli országok, amelyekben a Soros-hálózat érdemben befolyásolta a politikai döntéshozatalt, a választások kimenetelét, a kormányok összetételét."

"Amikor Soros György nevét szóba hozzuk, késélen táncolunk, mert a milliárdos és barátai ahelyett, hogy megválaszolták volna a választópolgárok kérdéseit, azt mondták: azért került ő a plakátokra, mert zsidó származású,"

tette hozzá.

2. Oroszország

Az oroszok mindig is expanzióban gondolkodtak, mondta Lázár, ezért szerint a kérdés inkább az, hogy 

"mi miként kezeljük az orosz törekvéseket, nem pedig az, hogy ők mit akarnak."

Szerinte gazdasági téren muszáj együttműködni, de "ez nem jelent politikai azonosságot."

3. Korrupció

"2010-ben Orbán Viktor zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben. Persze a Fideszben is vannak, akik hibáznak, de ők sem mentesülnek a következmények alól,"

jelentette ki. Minden feljelentést kivizsgálnak, állítja. Példaként az izsáki polgármester ügyét hozta fel, akinek vissza kell fizetnie a vadászháza utáni támogatást. 

"Ez is példa arra, hogy a Fidesz politikusaival szemben sincs kegyelem. Ettől függetlenül fel kell készülnünk arra, hogy az ellenzék a kampányban a korrupció vádjával támad majd folyamatosan."

4. Karrier

Lázár megerősítette: a választások után visszavonulna egyéni képviselőnek. 

"Erről hosszabban beszélgettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral is. Úgy érzem, kormánytagként elvégeztem a rám bízott feladatokat, és tiszta lelkiismerettel adhatnám át a miniszteri széket az utódomnak,"

mondta. Szerinte ha "volt olyan tudás és tapasztalat, amelynek a leginkább hasznát vettem kormánytagként, az a polgármesterként, országgyűlési képviselőként megszerzett tapasztalatom volt." 

 "Tanultam erről az elmúlt években annyit, hogy tudjam, mennyi tanulnivalóm maradt még. A választókerületemre való összpontosítással tehát nem kiszállni akarok a nagypolitikából, hanem továbbképezni magamat benne."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.